بهداشت روانی با نگرش به منابع اسلامی

Mental Health in the Light of Islamic Resources

گروه‌ها : روان‌شناسی
نویسنده (ها) : محمدرضا سالاری‌فر ، محمدصادق شجاعی ، سیدمهدی موسوی اصل ، محمد دولتخواه
M. R. Salarifar , M.S Shojaei , S.m.Mosavi Asl , M.dolatkhah
طرف‌های مشارکت : پژوهشگاه حوزه و دانشگاه
آخرین بروزرسانی : ۱۷ خرداد ۱۴۰۲
تاریخ انتشار : فروردین ۱۳۹۳
شابک : 978-600-5486-42-1
مرحله تولید : چاپ شده
برگزیده : برگزیده سیزدهمین دوره کتاب سال حوزه ، 1390
قیمت : ۲۱۰٬۰۰۰ ریال
خرید نسخه چاپی

نهضت بهداشت روانی در قرن بیستم از تأثیرگذارترین نیروهای اجتماعی بود که به پیشگیری از اختلالات روانی به جای مراقبت و درمان صرف آنها متمرکز شد. نگاه جدید، سلامت روانی را فراتر از نبود بیماری تلقی می‌کند و به دنبال تحول و انسجام شخصیت انسان‌ها و شکوفایی استعدادهای آنان است. فصل اول کتاب، تعاریف و حوزه‌های بهداشت روانی را بررسی می‌کند و الگوی زیستی روانی اجتماعی معنوی را مبنای سلامت روانی می‌داند. در فصل دوم، روی‌آوردهای روان‌شناختی، اخلاقی و دینی به شخصیت سالم بررسی شده و شخصیت سالم در قالب سه رابطه سالم و سازگار فرد با خداوند، خویش و دیگران تعریف می‌شود که رابطه فرد با خداوند، وحدت‌بخش و انسجام‌دهنده جنبه‌های مختلف وجودی اوست. فصل سوم نقش نیازها به ویژه نیازهای معنوی در سلامت روانی را بررسی می‌کند. فصل چهارم و پنجم نیز به نقش اعتقادات و رفتارهای دینی در بهداشت روانی می‌پردازد. در فصل ششم عوامل مخل سلامت روانی از جمله گناه بررسی می‌شود. فصل هفتم، هشتم و یازدهم عهده‌دار بررسی روابط با خانواده و سایر مردم و مسائل اقتصادی نهادهای اجتماعی می‌باشد. فصل نهم به جنبه‌های زیست‌محیطی و فناوری بهداشت روانی و فصل دهم به نقش یادگیری و نهاد آموزش و پرورش در بهداشت روانی می‌پردازد.

فصل اول: مفاهیم و مبانی بهداشت روانی
فصل دوم: نظریه‌های شخصیت سالم
فصل سوم: نیاز و بهداشت روانی
فصل چهارم: اعتقادات و بهداشت روان
فصل پنجم: نقش رفتارهای دینی در بهداشت روانی
فصل ششم: عوامل تهدیدکننده بهداشت روان
فصل هفتم: خانواده و بهداشت روانی
فصل هشتم: مسائل اجتماعی و بهداشت روانی
فصل نهم: محیط زیست، تکنولوژی و بهداشت روانی
فصل دهم: یادگیری، نهاد آموزش و پرورش و بهداشت روانی
فصل یازدهم: نهادهای اجتماعی و بهداشت روانی
منابع و مآخذ
نمایه‌ها

این کتاب توسط گروه روان‌شناسی پژوهشگاه حوزه و دانشگاه برای دانشجویان رشته‌های روان‌شناسی و روان‌پزشکی به عنوان منبع درس «بهداشت روانی» تدوین شده است. امید است علاوه بر جامعه دانشگاهی، طلاب علوم دینی و سایر علاقه‌مندان نیز از آن بهره‌مند شوند.