درآمدی بر روش‌شناسی اجتهاد در علم اخلاق اسلامی

مرحله تولید : جدید
قیمت : ۱٬۸۰۰٬۰۰۰ ریال
خرید نسخه چاپی

کتاب درآمدی بر روش‌شناسی اجتهاد در علم اخلاق اسلامی متکفّل ارائه الگویی صحیح و ضابطه‌مند در استنباط آموزه‌های اخلاقی اسلامی بر پایه قرآن و حدیث است. این تحقیق شروعی برای مباحث روش‌شناسی اجتهاد در اخلاق اسلامی در پنج فصل است: فصل اول به ویژگی‌های علمی و عملی مجتهد اخلاق‌پژوه اختصاص دارد؛ فصل دوم منابع و ادله اجتهاد اخلاقی را پی گرفته؛ فصل سوم به کاوش ادله قرآنی، روایی و اندیشه‌های شارحان پرداخته؛ فصل چهارم به بیان روش‌های حک و اصلاح و گزینش داده‌های حاصل از مرحله داده‌کاوی تخصیص یافته و فصل پنجم روش کشف و استخراج دلالت‌های ادله عقلی و نقلی را بیان می‌کند.

پیشگفتار

فصل اول: ویژگی‌های مجتهد اخلاق‌پژوه
فصل دوم: منابع و ادله اجتهاد اخلاقی
فصل سوم: فحص از ادله قرآنی، روایی و اندیشه‌های شارحان
فصل چهارم: داده‌آمایی (گزینش، ترمیم و تنسیق اولیه ادله)
فصل پنجم: داده‌پردازی (تحلیل دلالتهای ادله عقلی و نقلی)

نمایه اعلام
نمایه کتاب‌ها

کتاب حاضر به عنوان اثری مبنایی برای محققان و دانشجویان تحصیلات تکمیلی در رشته‌های علوم اسلامی تدوین و تألیف شده است. همچنین این کتاب برای دروس «فقه‌الاخلاق» در رشته مدرسی اخلاق اسلامی و «مبانی فهم حدیث اخلاقی» در رشته علم حدیث ـ گرایش اخلاق، قابل استفاده است. امید است علاوه بر دانشجویان، طلاب علوم دینی نیز بتوانند از آن بهره‌مند شوند.