برنامه‌ریزی راهبردی فناوری اطلاعات: با رویکرد معماری سازمانی

. Strategic Planning of Information Technology: with an organizational architecture approach

گروه‌ها : مدیریت
نویسنده (ها) : دکتر محمدتقی تقوی‌فرد ، دکتر نسیبه پوطی
Mohammad Taghi Taghavifard , PhD , Nasibeh Pouti , PhD
آخرین بروزرسانی : ۰۴ اردیبهشت ۱۴۰۳
تاریخ انتشار : اسفند ۱۴۰۲
شابک : 978-600-02-3714-1
مرحله تولید : جدید
قیمت : ۲٬۳۰۰٬۰۰۰ ریال
خرید نسخه چاپی

در تمامی زمینه‌ها و کاربردها، برنامه‌ریزی راهبردی برای فناوری اطلاعات یکی از ملزومات عصر اطلاعات است. در این حوزه، پژوهش‌های مختلفی در سرتاسر جهان انجام شده که با ارائه و اجرای مدل‌ها، چارچوب‌ها و دیدگاه‌های متعددی همراه بوده است. کتاب حاضر در تلاش است به موضوع برنامه‌ریزی راهبردی فناوری اطلاعات نگاهی نو داشته باشد. آنچه این اثر را از آثار مشابه متمایز می‌سازد، تلاش برای ایجاد ساختاری نوین و تحول‌آفرین در عرصۀ پیوند کسب‌وکار و فناوری اطلاعات است. مواجهه با فناوری اطلاعات، کسب‌وکارها را دچار چالش‌ها و تضادهایی ساختاری کرده است. همچنین، تحولات دیجیتالی تمامی معادلات سازمان‌ها را در مواجهه با اجزاءِ اکوسیستم کسب‌وکار دستخوش تغییرات اساسی نموده است. این اثر کوششی است برای برنامه‌ریزی و سازماندهی هر آنچه سازمان‌ها برای تصمیم‌گیری راهبردی در مواجهه با موضوع فناوری اطلاعات نیاز دارند.

پیشگفتار

فصل اول: رویکردهای برنامه‌ریزی راهبردی فناوری اطلاعات
فصل دوم: معماری سازمانی
فصل سوم: همسویی کسب‌وکار و فناوری اطلاعات (بخش اول)
فصل چهارم: همسویی کسب‌وکار و فناوری اطلاعات (بخش دوم)
فصل پنجم: جایگاه و آینده کاربردهای مطالعات راهبردی فناوری اطلاعات
واژه‌نامه توصیفی

کتاب حاضر برای دانشجویان رشته مهندسی کامپیوتر گرایش فناوری اطلاعات در مقطع کارشناسی به عنوان منبع اصلی درس «اصول مدیریت و برنامه‌ریزی راهبردی فناوری اطلاعات» به ارزش 3 واحد تدوین شده است. همچنین در مقطع کارشناسی ارشد برای گرایش‌های رشته مدیریت فناوری اطلاعات شامل گرایش کسب‌وکار در درس «سیستم‌های اطلاعاتی استراتژیک و معماری کلان سازمانی»، گرایش سیستم‌های اطلاعاتی پیشرفته در درس «سیستم‌های اطلاعاتی استراتژیک» و نیز گرایش مدیریت منابع اطلاعاتی برای درس «معماری سازمانی» نیز قابل استفاده است. امید است علاوه‌بر جامعه دانشگاهی، کلیه مدیران فناوری اطلاعات و سایر علاقه‌مندان نیز از آن بهره‌مند شوند.