شمایل‌نگاری مذهبی ایران در دوره اشکانی

The Parthian Period (Iconography of Religions Section XIV, Iran; fasc. 3)

گروه‌ها : باستان‌شناسی
نویسنده (ها) : مالکوم کالج
Malcolm A. R. Colledge
مترجم (ها) : دکتر علی بهادری
Ali Bahadori , PhD
آخرین بروزرسانی : ۱۱ تیر ۱۴۰۳
تاریخ انتشار : بهمن ۱۴۰۲
شابک : 978-600-02-3644-1
مرحله تولید : جدید
قیمت : ۱٬۲۶۰٬۰۰۰ ریال

آمیختگی فرهنگی که در سراسر دوره اشکانی در قلمرو این شاهنشاهی رخ داد، بدون تردید مهم‌ترین وجه تمایز این دوره با دوره پیشین (هخامنشی) و پسین (ساسانی) است. کتاب شمایل‌نگاری مذهبی ایران در دوره اشکانی به ‌صورت خلاصه اما کاملاً مستدّل این موضوع را که یکی از موضوعات پیچیده باستان‌شناسی، فرهنگ و تاریخ دوره اشکانی است، به ‌بحث می‌گذارد. چنانچه از عنوان کتاب برمی‌آید، مالکوم کالج، نویسنده کتاب که خود یکی از صاحب‌نظران و متخصصان سرشناس دوره اشکانی شناخته می‌شود، این موضوع را از نقطه‌نظر معماری و هنر مذهبی بررسی و ارزیابی کرده است. وی برای انجام این مهم از همة آثار و مدارک موجود شامل بناها و مقبره‌های یادمانی و فناوری‌های به‌کارگرفته‌شده برای ساخت آنها، تزیینات معماری، پیکرتراشی و جلوه‌های گوناگون آن از قبیل نقش‌برجسته‌های صخره‌ای، مجسمه‌های آزاد سنگی و گِلی، پیکرک‌های انسانی و حیوانی از جنس سنگ، مفرغ و گِل پخته، مهرها، پلاک‌های سنگی، ظروف و ریتون‌ها، نقاشی‌های دیواری و سکه‌ها بهره گرفته است تا سطح و عمق آمیختگی فرهنگی در دوره اشکانی را نشان دهد.

پیشگفتار مترجم
سپاسگزاری

1. تاریخ اشکانیان
2. مذاهب در شاهنشاهی اشکانی
3. معماری مذهبی و تدفینی در شاهنشاهی اشکانی
4. هنر «اشکانی»
5. مذهب در شاهنشاهی اشکانی و بازتاب آن در پیکرتراشی یادمانی
کاتالوگ تصاویر
کتاب‌شناسی منتخب

فهرست کوته‌نوشت‌ها
منابع

کتاب حاضر برای دانشجویان رشته باستان‌شناسی در مقطع کارشناسی ارشد به عنوان منبع اصلی درس «باستان‌شناسی دوره اشکانی» به ارزش 2 واحد ترجمه شده است. امید است که علاوه بر جامعه دانشگاهی، سایر علاقه‌مندان نیز از آن بهره‌مند شوند.