درآمدی به نظام حکمت صدرائی: جلد سوم: انسان‌شناسی

گروه‌ها : فلسفه و کلام
نویسنده (ها) : عبدالرسول عبودیت
Abd al-Rassūl Obūdiyyat
طرف‌های مشارکت : مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره)
آخرین بروزرسانی : ۱۹ فروردین ۱۴۰۳
تاریخ انتشار : فروردین ۱۳۹۵
شابک : 978-964-530-828-3
مرحله تولید : تجدید چاپ
قیمت : ۲٬۳۲۰٬۰۰۰ ریال

این کتاب که با هدف تعمیق اندیشه‌های توحیدی، درک بهتر معارف بلند دینی و معرفی سنت تفکر اسلامی نگاشته شده است، جلد سوم مجموعه درآمدی به نظام حکمت صدرائی است. جلد نخست شامل مباحث هستی‌شناسی و جهان‌شناسی بود، نویسنده در جلد دوم به مباحث معرفت‌شناسی و خداشناسی پرداخت و این کتاب نیز درباره علم‌النفس یا انسان‌شناسی حکمت متعالیه است. علم‌النفس آخرین بخش از بخشهای پنج‌گانه مطرح در این مجموعه است که مشکل‌ترین بخش حکمت متعالیه به شمار می‌رود. ویژگی مهم علم النفس این است که در آن علاوه بر قوانین فلسفی، با تجربه درونی نیز سروکار داریم. پیداست برای آنکه هر فیلسوفی این تجربه‌ها را با قوانین فلسفی پذیرفته خویش وفق دهد، لازم است که آنها را در چارچوب این قوانین تبیین کند، وگرنه صحت این قوانین در کانون تردید قرار می‌گیرد. این امر ایجاب می‌کند که ضعفهای آنها یافته و برطرف شوند و این رویکردی است که صدرالمتألهین در قبال فلاسفه پیشین به ویژه ابن‌سینا دارد.

مقدمه
بخش پنجم: انسان‌شناسی
فصل شانزدهم: مزاج
فصل هفدهم: وجود نفس
فصل هجدهم: چیستی نفس
فصل نوزدهم: تجرد نفس
فصل بیستم: قوای نفس
فصل بیست و یکم: مراتب نفس
فصل بیست و دوم: حدوث نفس
فصل بیست و سوم: بدن و نفس
فصل بیست و چهارم: انفعال نفس
فصل بیست و پنجم: خلاصه انسان‌شناسی سینوی
فصل بیست و ششم: خلاصه انسان‌شناسی صدرائی
منابع
نمایه‌ها

این کتاب برای دانشجویان رشته فلسفه به عنوان کتاب مبنایی در «حکمت ‌متعالیه» تدوین شده است. امید است علاوه بر جامعه دانشگاهی، سایر علاقه‌مندان نیز از آن بهره‌مند شوند.