تاریخ ایران باستان (۲): از ورود آریاییها تا پایان هخامنشیان

History of Ancient Iran(2) : From Aryans Emigration to Iran Until the Fall of Achaemenids

گروه‌ها : تاریخ
نویسنده (ها) : دکتر شیرین بیانی
Shirin Bayani
آخرین بروزرسانی : ۲۳ آبان ۱۴۰۱
تاریخ انتشار : دی ۱۳۹۹
شابک : 978-600-02-0077-0
مرحله تولید : چاپ شده
قیمت : ۸۰۰٬۰۰۰ ریال

سرزمین کهن ایران زمین در دو هزاره از تاریخ خود سه مرحله را پیموده است: دوران پیشاتاریخ و جابه‌جایی عهد کهن با دوران آریایی، دوران ورود این اقوام و تشکیل اولین حکومت آریایی، و در نهایت، آغاز سومین نظم نوین جهانی با فتح ایران و سقوط هخامنشی. این کتاب پژوهشی است از فراز و نشیب‌ها و فروزش‌ها و خاموشی‌هایی که در زندگی ایران و ایرانی طی این دو هزار سال روی داده است. نگارنده می‌کوشد هرچند فشرده، اما دقیق و عمیق این هر سه دوره را بکاود، از وضعیت فلات ایران تا تشکیل حکومت مادها و فرهنگ و تمدن و دین و تعالیم زرتشت، از تشکیل حکومت هخامنشی و دوران شکوه و فتوحات و منازعات و هزیمت‌های پی در پی، از نظام اداری و اقتصادی آن دوران تا تشکیلات فرهنگی و زبان و رسوم و هنرهایش و حاصل آن همه کندو کاو، تاریخ ایران باستان است که در اختیار محققان و جامعۀ دانشگاهی قرار می‌گیرد.

فصل اول: مهاجرت آریاییها به ایران
فصل دوم: مادها، بنیان‌گذار اولین فرمانروایی آریایی در ایران
فصل سوم: شاهنشاهی هخامنشی (559 ـ327 ق.م.)
فصل چهارم: نظام اداری، اقتصادی و اجتماعی دوره هخامنشی
فصل پنجم: تشکیلات فرهنگی و تمدنی دوره هخامنشی

این کتاب برای دانشجویان رشته تاریخ در مقطع کارشناسی به عنوان منبع اصلی درس «تاریخ ایران از ایلامیها و آریاییها تا پایان هخامنشی» به ارزش 2 واحد تدوین شده است.