سرنوشت اسیر در اسلام : بررسی تاریخی فقهی

تاریخ انتشار : اسفند ۱۳۹۷
شابک : 978-600-02-0322-1
مرحله تولید : تجدید چاپ
برگزیده : شایسته تقدیر سومین دوره جشنواره علمی نشان دهخدا ، 1396 و شایسته تقدیر نوزدهمین دوره کتاب سال حوزه ، 1396
قیمت : ۴۴۰٬۰۰۰ ریال

طبق تزاحم و تضادی که در نهاد و سرشت انسان به لحاظ عنصر مادی بودنش نهادینه شده است تنازع، جنگ و پیکار از ابتدای خلقت انسان در تمامی جوامع بشری کم و بیش وجود داشته است و دارد. یکی از مشکلات بزرگ هر جنگی مسئله رقت بار اسارت و اسیر و به تبع آن معضل پیچیده ی برده و بردگی بوده و احیانا هست. کتاب سرنوشت اسیر در اسلام موضوع جنگ و جهاد، اسارت و اسیر، برده و برده داری را از نظر تاریخی و فقهی در دین اسلام به تفصیل ترسیم کرده و نظر نهایی اسلام را در مورد آنها بیان کرده است. از ویژگی های کتاب حاضر فراگیر بودن و جهان شمولی مباحث و بررسی تاریخ جنگ، اسارت، بردگی و نیز به مناسبت الغای برده داری؛ تاریخ تدوین اعلامیه جهانی حقوق بشر و نقد و بررسی کاستی ها و ضعف های آن است و همچنین وضعیت اسیر در عصر حاضر و بیان چگونگی شکل گیری سازمان صلیب سرخ جهانی و حقوق اسیر در دیگر مکاتب و حقوق اسیر در اسلام است. همچنین پیوند مباحث گذشته اسیر به مباحث کنونی است. گفتنی است در کتاب یاد شده از منابع و مآخذ متعدد به طور گسترده استفاده شده و تمامی مطالب آن مستند و مستدل است و شاکله کتاب از دو بخش جنگ و جهاد، اسارت و بردگی و خاتمه آن نیز از حقوق اسیر تشکیل شده است.

پیشگفتار

ضمائم: موافقت‌نامه‌های ژنو
ضمائم و پیوست‌ها
فهارس و نمایه‌ها

کتاب حاضر پژوهش و تحقیقی است که برای دانشجویان رشته‌های «تاریخ و تمدن» و «تاریخ و فقه و حقوق اسلامی» قابل استفاده است. امید است علاوه بر جامعه دانشگاهی، سایر علاقه‌‌مندان نیز از آن بهره‌مند شوند.