درس نامه علم النفس فلسفی

گروه‌ها : فلسفه و کلام
نویسنده (ها) : استاد غلامرضا فیاضی ، تحقیق و تدوین: محمدتقی یوسفی
Mohammad Taqi Yūsufi
طرف‌های مشارکت : مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره), مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران
آخرین بروزرسانی : ۲۷ مهر ۱۴۰۱
تاریخ انتشار : اردیبهشت ۱۳۹۸
شابک : 978-964-530-980-8
مرحله تولید : چاپ شده
قیمت : ۲۱۰٬۰۰۰ ریال
خرید نسخه چاپی

آیا انسان همین بدن مادی محسوس است یا افزون بر بدن، نفسی دارد؟ اگر نفس دارد آیا نفس انسانی، تک‌ساحتی است، به‌گونه‌ای که یا مادی محض است و یا مجرد محض؟ و یا جوهری دوساحتی است که هم از مادیت بهره دارد و هم از تجرد؟ آیا نفس انسانی قدیم است یا حادث؟ و بر فرض حدوث، آیا پیش از بدن آفریده شده یا همراه با بدن؟ آیا نفس حرکت‌پذیر است یا ثبات دارد و تغییر در آن روی نمی‌دهد؟ آیا نفوس انسانی در نوع واحد می‌گنجند یا انواع گوناگونی برای آنها متصور است؟ آیا تناسخ نفوس امکان عقلی دارد؟ و بر فرض امکان آیا ضرورت هم دارد؟ آیا نفس انسانی پس از مرگ به حیات خویش ادامه می‌دهد یا با زوال بدن نابود می‌شود؟ مفهوم سعادت چیست و مصداق آن کدام است؟ و...؟ علم‌النفس فلسفی می‌کوشد به این گونه پرسشها پاسخ دهد.

مقدمه نگارنده
درس اول: کلیات و مفاهیم (1)
درس دوم: کلیات و مفاهیم (2)
درس سوم: تجرد نفس (1)
درس چهارم: تجرد نفس (2)
درس پنجم: وحدت یا کثرت نفس (1)
درس ششم:‌وحدت یا کثرت نفس (2)
درس هفتم: حدوث نفس (1)
درس هشتم: حدوث نفس (2)
درس نهم: حرکت نفس
درس دهم: جاودانگی نفس
درس یازدهم: رابطه نفس و بدن از دیدگاه فلسفه مشاء
درس دوازدهم: رابطه نفس و بدن از دیدگاه حکمت متعالیه
درس سیزدهم: تناسخ نفس
درس چهاردهم: سعادت نفس
منابع
نمایه موضوعات
در پایان هر درس چکیده، پرسش، پژوهش و منابعی برای مطالعه بیشتر آورده شده است.

این کتاب برای دانشجویان مقطع کارشناسی ارشد رشته فلسفه و طلاب حوزه‌های علمیه به عنوان متن آموزشی درس علم‌النفس و یکی از منابع همین درس در مقطع دکتری تدوین شده است. امید است برای دیگر علاقه‌مندان نیز سودمند افتد.