پویاییشناسی کسبوکار (جلد دوم): تفکر سیستمی و مدلسازی برای جهانی پیچیده
Business Dynamics: Systems Thinking and Modeling for a Complex World
Hooman Pashootanizadeh , PhD , Reza Maleki , Solmaz Farajzadeh , PhDl
کتاب پویاییشناسی کسبوکار را پروفسور جان دیوید استرمن، استاد دانشگاه امآیتی و شناختهشدهترین دانشمند حال حاضر، در حوزۀ پویایی¬شناسی سیستم به رشتۀ تحریر درآورده است. پروفسور استرمن دو بار جایزه جی دبلیو. فارستر را برای بهترین اثر منتشرشده در حوزۀ پویاییشناسی سیستم دریافت کرده است. وی در این کتاب ارزشمند موضوعات بسیار متنوعی را از منظر پویاییشناسی سیستمها بررسی کرده است.
ازجمله اهداف اصلی مؤلف، تمرکز بر استفاده از روش پویاییشناسی سیستمها در زمینۀ کسبوکار بوده و به منظور تحقق این مهم در سراسر کتاب فوق به چگونگی شناسایی ساختارها و روابط نظاممندی که تغییر و تحولات را در نظامهای اقتصادی- اجتماعی به وجود میآورند، اهتمام ورزیده شده است؛ زیرا شناخت ساختار و روابط نظاممند ایجاد کنندۀ تغییر و تحولات میتواند زمینۀ درک و اصلاح علل ساختاری رفتار نظامهای اقتصادی- اجتماعی را فراهم آورد.
کتاب حاضر با مروری جامع بر روش پویاییشناسی، در وهلۀ نخست بر آشنایی با اصول و فرایند مدلسازی، صورتبندی روابط غیرخطی، مدلسازی رفتار انسانی و مدلسازی شکلگیری انتظارات تمرکز کرده و سپس با بررسی زنجیرۀ تأمین و منبع نوسانات آن، به تشریح زنجیره تأمین تولید، زنجیره تأمین نیروی کار، منبع چرخههای کسبوکار، چرخههای کالا، اعتبارسنجی و آزمون مدلها و چالشهای آتی پیش روی پرداخته است.
دغدغه مترجمان
مقدمه
فصل سیزدهم: مدلسازی تصمیمگیری
فصل چهاردهم: فرمولبندی روابط غیرخطی
فصل پانزدهم: مدلسازی رفتار انسانی: عقلانیت محدود یا انتظارات عقلایی؟
فصل شانزدهم: پیشبینیها و عوامل پنهان: مدلسازی شکلگیری انتظار
فصل هفدهم: زنجیرههای تأمین و منبع نوسانات
فصل هجدهم: زنجیره تأمین تولید
فصل نوزدهم: زنجیره تأمین نیروی کار و منبع چرخههای کسبوکار
فصل بیستم: دستهای نامرئی در برخی مواقع میلرزند: چرخههای کالا
فصل بیست و یکم: حقیقت و زیبایی: اعتبارسنجی و آزمون مدل
فصل بیست و دوم: چالشهایی برای آینده
پیوست الف: انتگرال عددی
پیوست ب: نویز
منابع
واژهنامه
کتاب حاضر برای دانشجویان رشتههای مهندسی صنایع و مدیریت گرایش بازرگانی در مقطع کارشناسی ارشد به عنوان منبع اصلی دروس «پویاییشناسی کسبوکار » و «سیستمهای دینامیک» هر کدام به ارزش 2 واحد ترجمه شده است. امید است علاوه بر جامعه دانشگاهی، کلیه مدیران و مهندسان و سایر علاقهمندان نیز از آن بهرهمند شوند.
نظر شما :