سیاست و حکومت در خاورمیانه

Politics and Government in the Middle East

نویسنده (ها) : دکتر حبیب اله ابوالحسن شیرازی، دکتر ارسلان قربانی شیخ نشین و دکتر رضا سیمبر
Habibollah Abolhasan shirazi , PhD , Arsalan Ghorbani Sheikhneshin ,PhD , Reza Simbar , PhD
طرف‌های مشارکت : دانشگاه خوارزمی (تربیت معلم)
آخرین بروزرسانی : ۱۷ خرداد ۱۴۰۰
تاریخ انتشار : خرداد ۱۴۰۰
شابک : 978-964-530-623-4
مرحله تولید : چاپ شده
قیمت : ۸۰۰٬۰۰۰ ریال
خرید نسخه چاپی

کتاب حاضر که دستاورد پژوهش و تحقیق نگارندگان است تلاش دارد به نحو مطلوبی نظام سیاسی خاورمیانه، نهادهای حکومتی و احزاب سیاسی کشورهای موجود در آن را مورد تجزیه و تحلیل قرار دهد. در آغاز هزاره سوم، خاورمیانه همچنان یکی از مناطق مهم، استراتژیک و در عین حال بحران‌ساز در جهان است که در مقایسه با سایر مناطق دیگر این کره خاکی از اهمیت فراوانی برخوردار است. مسائل این منطقه همواره محل تداخل منافع بازیگران خارجی بوده و این تداخل با ساخت قدرت در درون کشورهای منطقه ارتباط زیادی دارد. امروزه عواملی مانند منطق و شیوه توزیع قدرت در منظومه بین‌المللی، مشروعیت رژیم‌های حاکم و چالش سنت مدرنیته، دوام یا زوال حکومت‌های منطقه را تعیین می‌کنند. خاورمیانه که زمانی از مناطق مستقل جهان محسوب می‌شد، در حال حاضر به منطقه نفوذ غرب تبدیل شده است. وابستگی اقتصادی خاورمیانه به غرب، باعث می‌شود که سیاست خارجی این کشورها جهت‌گیری خود را در راستای فراهم ساختن امنیت به منظور جلب سرمایه‌گذاری، تنظیم کند.

مقدمه
فصل اول: ویژگیهای کلی منطقه خاورمیانه
فصل دوم: فرایند ملت‌‌سازی در خاورمیانه
فصل سوم: نظام منطقه‌ای خاورمیانه
فصل چهارم: اصول و الگوهای سیاست خارجی در خاورمیانه
فصل پنجم: ماهیت بحران در کشورهای خاورمیانه
فصل ششم: خاورمیانه در هزاره سوم
کتابنامه
نمایه

این کتاب برای دانشجویان رشته علوم سیاسی در مقطع کارشناسی به عنوان منبع اصلی درس «سیاست و حکومت در خاورمیانه» به ارزش 2 واحد تدوین شده است. امید است علاوه بر جامعه دانشگاهی، سایر علاقه‌مندان نیز از آن بهره‌مند شوند.