آفاق سنت: پژوهشی در تعریف، حجیت، ابعاد و نقش‌آفرینی سنت در تفسیر قرآن

The Horizons of Tradition: A Study on the Definition, Authority, Dimensions and Role of Tradition in the Exegesis of the Holy Qurann

نویسنده (ها) : دکتر محمدعلی مهدوی‌راد
Mohammadali Mahdavirad , PhD
ناشر : سمت
آخرین بروزرسانی : ۰۱ بهمن ۱۴۰۲
تاریخ انتشار : شهریور ۱۴۰۰
شابک : 978-600-02-2348-9
مرحله تولید : جدید
قیمت : ۱٬۲۵۰٬۰۰۰ ریال

سنت، پس از قرآن، مهم‌ترین منبع استنباط آموزه‌های دینی است. از این‌رو، پژوهش دربارۀ ابعاد مختلف آن بایسته است. در کتاب پیش رو، نخست از تعریف سنت در اصطلاح مذاهب و مکاتب مختلف اسلامی سخن رفته است و بر پایۀ آن، تعاریف و دیدگاه‌های خاورشناسان و نواندیشان مسلمان نقد شده است. حجیت سنت، ارزیابی ادلۀ اعتبار سنت در میان شیعه و اهل سنّت، نشان دادنِ کارکردهای سنّت در عرصه‌های مختلف به ویژه گسترۀ تفسیر قرآن همراه با نمونه‌های عینی، و سرانجام تحلیل و ارزیابی دیدگاه‌های مختلف درباره رابطۀ قرآن و سنّت پایان بخشِ این نگاشته است.

فصل نخست: مفهوم‌شناسی سنّت
فصل دوم: حجیت سنّت
فصل سوم: کارکردهای سنّت
فصل چهارم: رابطۀ قرآن و سنّت

نمایۀ آیات
نمایۀ روایات
نمایۀ اعلام
نمایۀ کتاب‌ها

کتاب حاضر برای دانشجویان رشتۀ علوم قرآن و حدیث در مقطع کارشناسی ارشد و دکتری به عنوان منبع کمک‌درسی برای دروس «آراء و نظرات جدید در حوزۀ قرآن و حدیث» و «نقد و بررسی آراء معاصران دربارۀ حدیث» هر کدام به ارزش 2 واحد تدوین شده است. امید است علاوه بر جامعۀ دانشگاهی، سایر علاقه‌‌مندان نیز از آن بهره‌‌مند شوند.