پیش از تاریخ نقش‌ها: درآمدی باستان شناختی به پیدایش و تکامل بیان‌های تجسمی

The Prehistory of Images : An Archaeological Introduction to Emergence and Development of Visual Representation

گروه‌ها : باستان‌شناسی
نویسنده (ها) : دکتر وحید عسکرپور
Vahid Askarpour , PhD
آخرین بروزرسانی : ۰۸ آبان ۱۴۰۱
تاریخ انتشار : فروردین ۱۳۹۵
شابک : 978-600-02-0335-1
مرحله تولید : چاپ شده
قیمت : ۲۱۰٬۰۰۰ ریال

پیش از تاریخ نقش‌ها درآمدی است به سیر تکمیل و تطور نقش‌ها، تصاویر و بیان‌های تجسمی پیش از تاریخ، از نخستین مدارک برجای مانده در میان یافته‌های باستان‌شناختی تا شکل‌گیری نخستین تمدن‌ها در جنوب غرب ایران و میان‌رودان باستان. این مطالعه درون چهارچوب نظری مأواگزینی و از منظر بوم‌شناسی هنرهای سنتی و باستانی به انجام رسیده است. در این کتاب مرزی روشن میان تاریخ هنر و باستان‌شناسی آن در نظر گرفته شده و شواهد تجسمی فرهنگ‌های پیش از تاریخی از چشم‌اندازی باستان‌شناختی مورد توجه قرار گرفته است. بنابراین در هر یک از فصول که به یکی از بازه‌های زمانی عمده سیر تطور هنرهای تجسمی اختصاص دارد، پیش از توصیف و شرح آثار، زمینه‌های باستان شناختی آنها مورد توجه قرار گرفته و در ادامه نیز نزدیک‌ترین نمونه‌های مردم‌شناختی مربوط به آنها به عنوان نمونه‌ای قیاسی ذکر شده است.

درآمد
فصل اول: کلیات
فصل دوم: بوم‌شناسی هنرهای سنتی و باستانی
فصل سوم: بازی‌های پیشافرهنگی با امر مجسّم
فصل چهارم: خلاقیت و آغاز زمان
فصل پنجم: توحّش و اهلیت؛ آغاز مرزها
فصل ششم: قدرت و تاریخ‌های افسانه‌ای
فصل هفتم: حماسه و بیان‌های بصری حماسی
کتابنامه
نمایه

کتاب حاضر برای دانشجویان رشته باستان‌شناسی به عنوان کتاب مبنایی تدوین شده است. امید است علاوه بر جامعه دانشگاهی، سایر علاقه‌مندان نیز از آن بهره‌مند شوند.