گوست لایت: راهنمای مقدماتی برای دراماتورژی

شابک : 978-600-02-0197-5
مرحله تولید : چاپ شده
قیمت : ۱۱۰٬۰۰۰ ریال

مایکل چمرز در گوست لایت پاسخهای مفید و جذابی برای پرسشهای گیج‌‌کننده ای چون «دراماتوژی دقیقاً چیست، و دراماتورژ چه کاری انجام می‌دهد؟» فراهم می کند. به‌زعم چمرز، دراماتورژها دانشمندان جهان تئاترند. مسئولیت مقدماتی آنها جستجوی امکانات خلاق در هر یک از مراحل تولید است، از گزینش نمایشنامه گرفته تا طراحی لباس و نیز بررسی گزینه‌های متعدد و یافتن راههایی برای تبدیل آن دانش به ایده‌های سودمند. اگر بگوییم دراماتورژها از دانشی جامع الاطراف برخوردارند، باز هم حق مطلب را ادا نکرده‌ایم. افرادی که این حرفه را بر می‌گزینند علاوه بر حساسیت زیبایی‌شناختی و دانشی مبسوط از تاریخ تئاتر، فعالیتهای تئاتری، تاریخ جهان، و نظریه انتقادی، باید قادر باشند با تک‌تک اعضای گروه مسئولان امور اجرایی تئاتر تعامل و مشارکت خلاق داشته باشند. کتاب چمرز ساختاری آموزشی و درسی دارد و هر فصل با مجموعه‌ای از تمرینهای عملی خاتمه می‌یابد که خواننده را به تمرین و کار عملی دعوت می‌کند. دراماتورژی مهارتی ضروری برای همه فعالان تئاتر است، به همین دلیل وجود این کتاب در همه کتابخانه‌‌های تئاتری ارزشمند خواهد بود.

مقدمه مؤلف بر ترجمه فارسی گوست لایت
مقدمه مترجم
پیشگفتار
بخش اول: فلسفه
فصل اول: دراماتورژ کیست؟
فصل دوم: تاریخمندسازی دراماتورژی
فصل سوم: بازیهای قدرت
بخش دوم: تحلیل
فصل چهارم: شیوه‏ دوازده‌مرحله‌ای تحلیل متن
فصل پنجم: کارایی بر فرم مقدم است
فصل ششم: چرا این نمایشنامه در این زمان؟
بخش سوم: عمل
فصل هفتم: نمایشنامه‌های جدید
فصل هشتم: کمپانی
فصل نهم: مخاطبان
ضمیمه‌ها و یادداشتها
یادداشتها
نمایه

کتاب حاضر برای دانشجویان نمایش در مقطع کارشناسی به عنوان منبع اصلی درس «اصول نمایشنامه‌نویسی» به ارزش 2 واحد ترجمه شده است. امید است علاوه بر جامعه دانشگاهی سایر علاقه‌مندان نیز از آن بهره‌مند شوند.