نظریه حقوقی ناب: مدخلی به مسائل نظریه حقوقی

شابک : 978-964-7788-49-6
مرحله تولید : تجدید چاپ
قیمت : ۴۲٬۰۰۰ ریال

«نظریه حقوقیِ ناب» مهم‌ترین اثر فیلسوف حقوق و حقوقدان اتریشی، هانس کلسن، است. این اثر را کامل‌ترین بیان فلسفه حقوقی پوزیتیویستی و قاعده‌گرایی دانسته‌اند که دیدگاه‌های مکاتب حقوق طبیعی، جامعه‌شناختی و تاریخی را رد می‌کند. کلسن نظریه خود را از این رو«ناب» می‌خواند که مدعی است حقوق باید از هر گونه عنصر روان‌شناختی، زیست‌شناختی، اخلاقی و الهیاتی پیراسته باشد. کلسن نظام حقوقی را به صورت سلسله‌ مراتبی یا هرمی تصور می‌کند که در رأس آن یک «هنجار اصلی» قرار دارد و منبع مشروعیت تمام قواعد و هنجارهای حقوقی است. از دیگر نظریات بارز وی در این کتاب، یگانه‌گرایی است که در چند محور خلاصه می‌شود: یگانگی حقوق و دولت، یگانگی حقوق شخصی و حقوق عینی، یگانگی حقوق خصوصی و عمومی، یگانگی حقوق ملی و حقوق بین‌الملل.

فصل اول: حقوق و طبیعت
فصل دوم: حقوق و اخلاق
فصل سوم: مفهوم حقوق و آموزه هنجار حقوقی بازسازی شده
فصل چهارم: غلبه بر دوگانگی انگاری نظریه حقوقی
فصل پنجم: نظام حقوقی و ساختار سلسله مراتبی آن
فصل ششم: تفسیر
فصل هفتم: شیوه‌های ایجاد حقوق
فصل هشتم: حقوق و دولت
فصل نهم: دولت و حقوق بین‌الملل

این کتاب برای دانشجویان رشته حقوق در مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترا به عنوان منبع کمک درسی «فلسفه حقوق» و «مقدمه علم حقوق» به ارزش 2 واحد تدوین شده است.