آموزه‌های تربیتی قرآن کریم

شابک : 978-600-298-369-5
مرحله تولید : جدید
قیمت : ۷۳۰٬۰۰۰ ریال

آموزه‌های تربیتی قرآن کریم به گواهی تاریخ توانست در زمانی کوتاه، تغییرات عظیمی در زندگی افراد پدید آورَد و روابط فردی و مناسبات اجتماعی آنان را به نحوی شایسته تنظیم کند و آنان را به کمال بایسته برساند. این آموزه‌ها از باشکوه‌ترین و دلنشین‌ترین آموزه‌های قرآنی است. با هدف خلقت و فلسفه بعثت پیوند استوار دارد، فطرت را شکوفا می‌سازد، و نیازهای تربیتی، اخلاقی و فرهنگی فرد و جامعه را تأمین می‌کند. در کتاب حاضر، بخشی از ظرفیّت عظیم تربیتی تحلیل و بررسی شده است. در آغاز، اصول و قواعد فهمِ‌ آموزه‌های تربیتی قرآن کریم فراروی دانشجویان علوم قرآنی و علوم تربیتی و همه پژوهشگران این عرصه قرار گرفته؛ آنگاه از خلافت الهی به عنوان سنگ‌بنای تربیت اسلامی، از فطرت به لحاظ محور و مدار تربیت، از حیا به عنوان اهرم تربیت و نیز از تربیت فرزند و تربیت اجتماعی سخن رفته است. سیره تربیتی پیامبران بزرگ چون ابراهیم و موسی و عیسی و محمد ـ صلوات‌الله علیهم اجمعین ـ مورد توجه قرار گرفته و سرانجام، سیمای انسان تربیت‌یافته قرآنی ترسیم شده است.

فصل اوّل: مفهوم‌شناسی و ادبیات پژوهش
فصل دوم:اصول فهم آموزه‌های تربیتی قرآن کریم
فصل سوم: خلافت الهی سنگبنای تربیت اسلامی
فصل چهارم:فطرت، ‌مدار تربیت اسلامی
فصل پنجم: آخرت‌اندیشی پایه و اساس تربیت اسلامی
فصل ششم:نسبت عقلانیّت و تربیت اسلامی
فصل هفتم:غفلت‌زدایی نقطه شروع تربیت اسلامی
فصل هشتم:تربیت فرزند
فصل نهم:حیا، اهرم تربیت اسلامی
فصل دهم:تربیت اجتماعی
فصل یازدهم:ارتباط زن و مرد و تربیت اجتماعی
فصل دوازدهم:سیره تربیتی پیامبران (1) حضرت ابراهیم (ع)
فصل سیزدهم:سیرۀ تربیتی پیامبران (2) حضرت موسی (ع)
فصل چهاردهم:سیرۀ تربیتی پیامبران (3) حضرت عیسی (ع)
فصل پانزدهم:سیرۀ تربیتی پیامبران (4)، حضرت محمد (ص)
فصل شانزدهم:سیمای انسان تربیت‌یافته
کتابنامه
نمایه‌ها

این اثر به‌عنوان کتاب درسی برای دانشجویان رشتۀ علوم تربیتی در درس‌ آموزه‌های تربیتی قرآن کریم در مقطع کارشناسی فراهم شده است؛ البته دیگر علاقه‌مندان به این زمینۀ تحقیقی نیز می‌توانند از آن بهره‌مند شوند.