دیبای پیروزه: گزیده و شرح متون تاریخی فارسی

شابک : 978-600-02-2099-0
مرحله تولید : جدید
قیمت : ۶۰۰٬۰۰۰ ریال

ضرورت آشنایی دانشجویان ادبیات فارسی با حوزه‌های مختلف ادبی به صورتی تخصصی و در عین حال ساده و دلپذیر بر کسی پوشیده نیست. یکی از زمینه‌های تحقق این آشنایی آگاهی از دانش تاریخ‌نویسی و کتاب‌های مربوط به تاریخ و سرگذشت پیشینیان است. خوشبختانه تاریخ‌هایی که به زبان فارسی در دوره‌های مختلف نوشته شده به همه قلمرو زبان فارسی و نه لزوماً ایران جغرافیایی امروز تعلق دارد؛ قلمروی که از آسیای صغیر (آناتولی یا ترکیه فعلی) و صفحات غرب و جنوب غرب و مرکز ایران کنونی تا خراسان تاریخی و آسیای میانه و شبه‌قاره هند را دربر می‌گیرد. در بخش معرفی و انتخاب قطعات این کتاب، بنا بر طرح درسی که به این منظور در کمیته برنامه‌ریزی زبان و ادبیات فارسی پیش‌بینی شده بود، به تواریخ فارسی با تأکید بر تاریخ بیهقی پرداخته شده است. به دلیل محدودیت صفحات کتاب به ناگزیر از برخی از تواریخ مهم تنها نام برده و از بعضی هم قطعه یا قطعاتی کوتاه انتخاب کرده‌ایم. قبل از انتخاب قطعه هم به معرفی بسیار کوتاه هر اثر پرداخته شده تا دانشجویان با آگاهی لازم با کتاب مورد بحث روبه‌رو شوند.

پیش‌‌سخن مؤلف

پیشینه تاریخ‌‌نگاری فارسی
شاهنامه ابومنصوری
تاریخ طبری؛ گردانیده منسوب به بلعمی
زَین‌‌الأخبار
تاریخ سیستان
سفرنامه ناصرخسرو
تاریخ بیهقی
راحة ‌‌الصّدور
سیرت جلال‌‌الدین مینکبرنی
نفثة‌‌ المصدور
تاریخ جهانگشای جوینی
تاریخ وصّاف
تاریخ عالم‌آرای عبّاسی
درّه نادره
ناسخ‌‌التواریخ

واژه‌‌نامه
فهرست منابع مقدّمه و حواشی

کتاب حاضر برای دانشجویان رشته زبان و ادبیات فارسی در مقطع کارشناسی منبع اصلی درس «متون نثر 1(متون ادبی ـ تاریخی با تکیه بر تاریخ بیهقی)» به ارزش 2 واحد تدوین شده است. امید است علاوه بر جامعه دانشگاهى، سایر علاقه‌‌مندان نیز از آن بهره‏‌مند شوند.