نشانه‌های نگارشی و درست‌نویسی در زبان روسی

Справочник по правописанию, произношению, литературному редактированию

نویسنده (ها) : د. ا. رزنتال ، ی. جانجاکووا ، ن. پ. کابانووا
Розенталь Д. Э. , Джанджакова Е. В. , Кабанова Н. П.
مترجم (ها) : دکتر حسین غلامی ، وجیهه رضوانی ، شهرام همت زاده
Хосейн Голами , Ваджихе Резвани , Шахрам Хеммат-заде
آخرین بروزرسانی : ۲۲ اسفند ۱۴۰۲
تاریخ انتشار : شهریور ۱۴۰۲
شابک : 978-600-02-0092-3
مرحله تولید : تجدید چاپ
قیمت : ۱٬۲۲۰٬۰۰۰ ریال

نشانه‌هایی که برای سهولت خواندن یا افزودن اطلاعات به متن در نوشته‌ها به کار می برند، جزئی از نظام گسترده نشانه‌هاست که بشر برای ایجاد ارتباط از آنها استفاده می‌کند. نشانه‌ها علائمی ذاتاً بی‌معنی هستند که افراد بشر، بر‌حسب قرارداد و توافق، آنها را معنی‌دار کرده‌اند. ویرگول، نقطه، نقطه ویرگول، علامت سؤال و قلاب بخشی از نشانه‌ها هستند؛ نشانه‌ها خواندن را روان یا اطلاعاتی را به متن اضافه می‌کنند. کاربرد اصلی نشانه‌ها جدا کردن کلمه‌ها، گروه‌ها و جمله‌ها از یکدیگر است. مشخص‌کردن حالات عاطفی نویسنده و آهنگ کلام و هم‌معنایی و تعیین ساختار داخلی کلمات، برخی دیگر از کاربردهای نشانه‌ها هستند.

پیشگفتار
فصل اول: درست‌نویسی
فصل دوم: نشانه‌های نگارشی
منابع

کتاب حاضر برای دانشجویان رشته زبان و ادبیات روسی در مقطع کارشناسی برای درس‌های «نگارش»، «جمله‌نویسی»، «مقدمات انشاء» و «تلخیص متون» تدوین شده است. امید است علاوه بر جامعه دانشگاهی، سایر علاقه‌مندان نیز از آن بهره‌مند شوند.