شاهنامه (۱) نامورنامه شهریار: برگزیده دیباچه، داستان هفت‌خان رستم، رستم و سهراب و سیاوش

Shâhnâme (vol.1) Famous Book of King (Choosen from Preface and Story of Haft Xân, Rostam and Sohrâb and Siyâvaš )

نویسنده (ها) : مقدمه ، انتخاب و توضیحات : دکتر سجاد آیدنلو
Sajjad Aydenloo , PhD
آخرین بروزرسانی : ۲۹ فروردین ۱۴۰۳
تاریخ انتشار : بهمن ۱۴۰۲
شابک : 978-600-02-0124-1
مرحله تولید : تجدید چاپ
قیمت : ۱٬۳۴۰٬۰۰۰ ریال

شاهنامه (1) کتابی است که برای درسی با همین عنوان در دوره کارشناسیِ رشته زبان و ادبیات فارسی تدوین شده و شامل برگزیده‌ای از دیباچه شاهنامه و داستانهای جنگ مازندران (هفت‌خان رستم)، رستم و سهراب و سیاوش در 1773 بیت است. در مقدمه کتاب برخی از مهم‌ترین مسائل و موضوعاتِ مربوط به فردوسی و برخی نکات دیگر در شاهنامه‌شناسی در پانزده مبحث بررسی شده و در توضیحات نیز به معنای لغات و ترکیبات و تعابیر، گزارش بعضی مصراعها و ابیات، شرح برخی نکاتِ متن‌شناختی و اشارات اساطیری، حماسی و آیینی و معرفی شخصیتهای داستانی به استناد معتبرترین تحقیقات و جدیدترین نظریات پرداخته شده است.

یادداشت آغازین

دیباچه/ مقدمه شاهنامه
توضیحات دیباچه / مقدمه شاهنامه
داستان جنگ مازندران
توضیحات داستان جنگ مازندران
داستان رستم و سهراب
توضیحات داستان رستم و سهراب
داستان سیاوَخش
توضیحات داستان سیاوَخش

منابع
معرفی برخی از مهم‌ترین کتابهای مربوط به فردوسی و شاهنامه

کتاب حاضر برای دانشجویان رشته زبان و ادبیات فارسی در مقطع کارشناسی به عنوان منبع اصلی درس «شاهنامه (1)» به ارزش 2 واحد تدوین شده است. امید است علاوه بر جامعه دانشگاهی سایر علاقه‌مندان نیز از آن بهره‌مند شوند.