آخرین جریان‌های نقد ادبی در فرانسه

Le renouveau de la critique littéraire en France

نویسنده (ها) : دکتر نسرین خطاط و دکتر ژاله کهنمویی پور
Nasrine Khattate , Jaleh Kahnamouipour
آخرین بروزرسانی : ۰۹ آبان ۱۴۰۱
تاریخ انتشار : فروردین ۱۳۹۴
شابک : 978-600-02-0131-9
مرحله تولید : چاپ شده
قیمت : ۸۵٬۰۰۰ ریال

هدف از تدوین کتاب حاضر معرفی خطوط اصلی جدیدترین رویکردهای نقد ادبی در دهه‌های پایانی قرن بیستم و آغاز قرن بیست و یکم در فرانسه است. در این راستا نظریه‌های جدید ساختار افق، نقد جغرافیایی و نقد ژئوپوئتیک ارائه و تحلیل شده است. تحولات نقد اسطوره‌ای که حاصل نظام تخیل است و جایگاه ویژه‌ای در ادبیات دارد و پیوند نقد روان‌شناختی ژاک لاکان با مبانی نظری تازه برگرفته از دیدگاه نظریه‌پردازان این رویکرد و همچنین ارتباط نقد جامعه‌شناختی با تحلیل گفتمان و اهمیت روزافزون نظریه دریافت و تحول آن به سوی چشم‌اندازهای بینافرهنگی بررسی شده است. به همین طریق تأثیر ساختارگرایی و نشانه‌شناسی رلان بارت بر نظریه‌پردازان نسل‌های بعد از او، منطق گفتگویی میخائیل باختین و نظریه بینامتنی، رابطه بین رویکرد خطابه‌ای و رویکرد عملگرا در تحلیل گفتمان ادبی مورد بحث و بررسی قرار گرفته است. مؤلفان کوشیده‌اند در تدوین این اثر از روش مبتنی بر گزارش، معرفی و ارائه نقل قول براساس جدیدترین منابع بهره گیرند و تا حد امکان کاربرد رویکردهای نوین را عرضه کنند.

Chapitre I : Où Va La Critique Thématique ?
Chapitre II : Le cheminement de la critique thématique vers la géocritique
Chapitre III : La mythocritique et l'imaginaire
Chapitre IV : Le renouveau dans la psychanalyse littéraire: l'imaginaire et …
Chapitre V: La sociocritique: survie ou renouvellement?
Chapitre VI: Esthétique de la réception
Chapitre VII: Barthes après Barthes
Chapitre VIII: La littérature: une expérience du langage
Conclusion
Annexe
Bibliographie

کتاب حاضر براى دانشجویان رشته زبان و ادبیات فرانسه در مقاطع تحصیلات تکمیلی به ویژه مقطع دکتری برای استفاده در دروس «نقد ادبی» تدوین شده است. امید است علاوه بر جامعه دانشگاهى، سایر علاقه‌مندان نیز از آن بهره‌‏مند شوند.