معناشناسی (۲): کارکردهای معناشناسی در فهم قرآن کریم

مرحله تولید : جدید
قیمت : ۸۴۰٬۰۰۰ ریال
خرید نسخه چاپی

کتاب حاضر با تأکید بر روش‌های علم نوین معناشناسی، به مطالعه معنا در قرآن کریم می‌پردازد. مباحث این کتاب به منظور درک صحیح معانی قرآنی و سیر تغییرات معنایی واژه‌های قرآن کریم در دو مسیر 1) شناخت معنای واژه و کارکرد آن در متن و 2) ریشه‌شناسی واژه‌ها تدوین شده است. در بخش اول، تحولات معنایی واژه‌های قرآن کریم تحت فرایندهای استعاره، مجاز، توسیع معنایی، تخصیص معنایی، ترفیع معنایی، تنزیل معنایی و تحولات لفظ همراه با ذکر مثال‌های قرآنی بررسی شده است. مباحث عمده بخش دوم عبارت‌اند از: ریشه‌شناسی واژه‌ها با معرفی ساخت کلمه‌ها در زبان‌ آفروآسیایی به عنوان مبدأ شکل‌گیری زبان عربی و تبیین روابط معنایی میان ریشه‌ها در زبان‌های هم‌خانواده زبان عربی به منظور تعیین سیر تحولات معنایی واژه‌ها از زمان شکل‌گیری‌شان تا نزول وحی.

بخش اول: فرایندهای تحولات معنایی
فصل اول: استعاره
فصل دوم: استعاره فرایندی در معناشناسی شناختی
فصل سوم: استعاره مفهومی
فصل چهارم: مجاز
فصل پنجم: گونه‌های دیگر از تحولات معنایی
فصل ششم: تحول لفظ

بخش دوم: ریشه‎‌‌شناسی
فصل هفتم: مقدماتی در ریشه‌شناسی
فصل هشتم: بحثی در ریشه‌شناسی واژگان قرآن کریم

منابع

کتاب حاضر، برای دانشجویان رشته علوم قرآن و حدیث در مقطع کارشناسی به عنوان منبع اصلی درس «معناشناسی 2» به ارزش 2 واحد تدوین شده است. از استادان و صاحب‌نظران ارجمند تقاضا می‌شود با همکاری، راهنمایی و پیشنهادهای اصلاحی خود، ما را در جهت ارتقای کیفی کتاب حاضر و تدوین دیگر آثار مورد نیاز جامعه دانشگاهی جمهوری اسلامی ایران یاری دهند.