دادرسی کیفری ویژه کودکان و نوجوانان

شابک : 978-600-02-3217-7
مرحله تولید : جدید
قیمت : ۱٬۶۲۰٬۰۰۰ ریال

کتاب دادرسی کیفری ویژه کودکان و نوجوانان با رویکردی افتراقی ـ حمایتی به عنوان بخشی از مباحث حقوق کیفری اشخاص مزبور تألیف شده است. ازجمله امتیازات مورد بررسی ویژه دادرسی در این رویکرد افتراقی ـ حمایتی، عبارت‌اند از: غیر علنی بودن مطلق تحقیقات و رسیدگی به منظور پیشگیری از برچسب‌زنی و حفظ حریم و حرمت کودکان و نوجوانان؛ آموزش پلیس و قضات ویژه در زمینه حقوق کودک؛ توسعه قلمرو جرایم مورد اتهام در تشکیل پرونده شخصیت؛ توسعه حق داشتن وکیل در تحقیقات؛ محاکمه و اجرای تصمیمات و احکام؛ لزوم حضور مشاوران متخصص جرم‌شناسی، روان‌شناسی و مددکاری اجتماعی به هنگام محاکمه؛ و رعایت اصل دو درجه‌ای بودن رسیدگی در تمامی آراء ایشان. رعایت اصل بهترین منافع کودکان و نوجوانان در تمامی اقدامات اجرایی ـ قضایی که مهم‌ترین اصل حاکم بر دادرسی اشخاص مزبور است، در تمامی موارد ناظر به نقص، تناقض، اجمال یا ابهام قوانین و رویه قضایی مورد عنایت و توجه اکید مباحث کتاب بوده است.

پیشگفتار
فصل مقدماتی: تبیین مفاهیم، فلسفه وضع و تاریخچه دادرسی کیفری ویژه کودکان و نوجوانان
بخش اول: کشف، تعقیب و تحقیقات مقدماتی دادرسی کیفری ویژه کودکان و نوجوانان
فصل اول: کشف و تعقیب جرایم کودکان و نوجوانان
فصل دوم: تحقیقات مقدماتی رسیدگی به اتهام کودکان و نوجوانان
بخش دوم: سازمان، صلاحیت، اصول، تشریفات رسیدگی و طرق اعتراض ...
فصل اول: سازمان، صلاحیت و اصول رسیدگی در دادگاه‌های اطفال و نوجوان
فصل دوم: تشریفات رسیدگی و طرق اعتراض به آراء دادگاه‌های کودکان و نوجوانان
کتابنامه
نشانه‌های اختصاری

کتاب حاضر برای دانشجویان رشته حقوق جزا و جرم‌شناسی و حقوق کیفری اطفال در مقطع کارشناسی ارشد به عنوان منبع اصلی درس «دادرسی کیفری ویژه کودکان و نوجوانان» به ارزش 2 واحد تدوین شده است. امید است علاوه بر جامعه دانشگاهی، سایر علاقه‌مندان نیز از آن بهره‌مند شوند.