مهر در ایران از آغاز تا صدر اسلام

تعداد صفحات : ۱۷۶
مرحله تولید : چاپ شده
قیمت : ۲۱۰٬۰۰۰ ریال

در مجموعه یافته‌های باستان‌شناسی، مهرها جایگاه ویژه‌ای دارند. در دهه‌های آغازین قرن بیستم، مهرها بیشتر به دلیل نقش‌مایه‌های مختلف با کنده‌کاریهای متنوع، مورد توجه مورخان هنر و مجموعه‌داران بوده‌اند؛ اما در دهه‌های میانی این قرن نقش باستان‌ّشناختی آنها و نیز اثر مهرها بر روی گلها اهمیت فزاینده‌ای پیدا کرده است. در این راستا مهرها و اثر آنها با رویکردهای مختلف باستان‌شناختی و انسان‌شناختی بررسی و مطالعه شده است. در گستره جغرافیای فلات بزرگ ایران، پیدایش و پراکنش پدیده استفاده از مهر در جوامع دورانهای پیش از تاریخ و تاریخی، آگاهیهای ارزشمندی در زمینه مالکیت، انتقال اطلاعات، تجارت و فناوری ارائه کرده است؛ این آگاهیها به همراه تجزیه و تحلیل دیگر یافته‌های باستان‌شناسی توانسته است ابعاد چندسویه فرهنگهای جوامع باستان فلات ایران را تا حد زیادی روشن سازد.

پیشگفتار

فصل اول: تعاریف و اصطلاحات تخصصی مطالعه و بررسی مهرها
فصل دوم: بسترهای پیدایش مهر و مهرسازی و کارکردهای آن در ایران
فصل سوم: مهر و مهرسازی در دوران مس سنگی ایران
فصل چهارم: مهر و مهرسازی در عصر مفرغ ایران
فصل پنجم: مهر و مهرسازی در عصر آهن ایران
فصل ششم: مهر و مهرسازی در دورانهای تاریخی ایران

کتاب حاضر برای دانشجویان رشته باستان‌شناسی در مقطع کارشناسی به عنوان منبع اصلی بخشی از درس «مهر و تابلت» به ارزش 2 واحد تدوین شده است. امید است علاوه بر جامعه دانشگاهی، سایر علاقه‌مندان نیز از آن بهره‌مند شوند.

ارسال با ایمیل:

نظر شما :