باستانشناسی و هنر ایران در هزاره اول قبل از میلاد

Iranian Art and Archaeology in The First Millennium B.C.

گروه‌ها : باستان‌شناسی
کد کتاب : ۱۵۹
نویسنده (ها) : دکتر حسن طلایی
Hassan Talai , PhD
دسته کتاب : کتاب‌ها
تاریخ انتشار : آذر ۱۳۹۸
شابک : 978-964-459-159-4
تاریخ اولین نوبت انتشار : ۱۳۷۴
آخرین نوبت چاپ : ۱۳
نسخه الکترونیکی : ندارد
تعداد صفحات : ۱۶۰
مرحله تولید : چاپ شده
قیمت : ۱۴۰٬۰۰۰ ریال

هدف از تألیف این کتاب روشن کردن مسائل بسیار پیچیده و مهم مربوط به زبانشناسی و هنر این دوران نیست، بلکه تحقیقی است درباره باستانشناسی ایران قرن پانزدهم تا هشتم قبل از میلاد. در فصل اول فرهنگهای ایرانی بین سالهای 2000- 1500 قبل از میلاد با استفاده از داده‌های باستانشناسی بررسی شده است تا معلوم شود قبل از شروع تحولات فرهنگی در حدود 1500 ق. م. چه وضعیت فرهنگی در فلات ایران و چه رابطه‌هایی بین ادوار پیشین و این دوران وجود داشته است. در فصل دوم وضعیت فرهنگی ایران در فاصله زمانی قرن 15 تا 8 ق.م. (عصر آهن) مورد مطالعه قرار گرفته است و درباره موضوعاتی از قبیل گاه‌نگاری، لایه‌نگاری، مشخصات مهم‌ترین محوطه‌های باستانی و تاریخچه مطالعات باستانشناسی این دوره در فلات ایران گفتگو می‌کند. همچنین فرضیه‌های ارائه شده، مشکلات و پیچیدگیهای مطالعات باستانشناسی این دوره و مساله مهم مهاحرت ایراینان به فلات بررسی و نقد شده است. فصل سوم به تجزیه و تحلیل داده‌های باستانشناسی مربوط به این دوره اختصاص داده شده که اغلب از حفاریهای کنترل شده به دست آمده‌اند. در این فصل چهار گروه از اشیاء و داده‌های این دوره (اشیای فلزی، سفال، بقایای معماری و قبرها) تجزیه و تحلیل شده‌اند. به طور کلی این فصل بر آثار و منابع باستانشناسی مبتنی است. کتاب دارای جدول، نقشه و شکل است.

پیشگفتار
فصل اول: فرهنگهای ایران بین سالهای 2000ـ1500ق.م.
فصل دوم: وضعیت فرهنگی ایران در عصر آهن
فصل سوم: تجزیه و تحلیل داده‌های باستانشناسی عصر آهن
در پایان هر فصل منابع آن فصل آمده است.

این کتاب برای دانشجویان رشته باستانشناسی در مقاطع کارشناسی و کارشناسی ارشد به عنوان منبع اصلی درس «باستانشناسی ایران در هزاره اول قبل از میلاد» به ارزش 2 واحد تدوین شده است. امید است علاوه بر جامعه دانشگاهی، محققان سازمان میراث فرهنگی کشور و سایر علاقه‌مندان نیز از آن بهره‌مند شوند.

ارسال با ایمیل:

نظر شما :