فیلون اسکندرانی- مؤسس فلسفه دینی

مرحله تولید : چاپ شده
قیمت : ۱۲٬۵۰۰ ریال
خرید نسخه چاپی

فیلون پایه‎گذار فلسفه دینی در قلمرو ادیان ابراهیمی و به تعبیر هانری کربن فلسفه نبوی است که پیوندی عمیق با فرشته‎باوری دارد. او در شکل‎گیری فلسفه مسیحی و به تبع آن فلسفه اسلامی و یهودی نقشی بسزا داشته است. علاقه توأمان فیلون به فرهنگ و فلسفه یونانی از سویی و دل‎دادگی و شیفتگی او به سنت عبرانی از سوی دیگر، او را بر آن داشت تا در صدد جمع و توفیق آن دو برآید؛ بی‎آنکه یکی را به سود دیگری به مسلخ ببرد. همه تلاش‌های فیلون را می‌توان براین‎اساس ارزیابی کرد. جمع عقل و وحی و به‎ تعبیردیگر، فلسفه دینی، به مشکلاتی دامن زد که پیشینه‌ای نداشتند. به نظر نگارنده فیلون با محوریت لوگوس به دنبال پاسخ‎گویی به چنین مشکلاتی است. در کتاب حاضر با در نظر گرفتن سه شأن برای لوگوس یعنی شأن وجودشناختی یا مابعدالطبیعی، شأن معرفتی، و شأن کارکردی یا ارزشی به شکل نظام‌مند به تمام آراء و افکار فیلون پرداخته شود.

1. زندگی و آثار فیلون
2. جایگاه فیلون در فلسفه، عرفان و ادیان ابراهیمی
3. لوگوس
4. فلسفه دینی
5. خداشناسی
6. کیهان‌شناسی
7. انسان‌شناسی
8. فرجام‌شناسی
9. نظریه اخلاقی و سیاسی فیلون
خاتمه
کتاب‌نامه
نمایه‌ها

سازمان مطالعه و تدوین کتب علوم انسانی دانشگاه‌ها (سمت)، مرکز تحقیق و توسعه علوم انسانی و دانشگاه ادیان و مذاهب اسلامی دومین کار مشترک خود را با تألیف و انتشار فیلون اسکندرانی مؤسس فلسفه دینی به جامعه علمی کشور عرضه می‌کند. کتاب حاضر کتابی مبنایی است که برای دانشجویان رشته فلسفه، طلاب علوم دینی، پژوهشگران، اساتید و سایر علاقمندان به فلسفه دینی، منبعی قابل اعتماد و مفید است.