كد كتاب : 1997/ گروه تخصصي : حقوق ,

حقوق خانواده ( ازدواج، طلاق و فرزندان )

family Law ( Marriage , Divorce and Children)

نويسنده : دکتر عبدالحسین شیروی

Abdolhossein Shiravi , PhD

چاپ : چهارم ، 1397

978-600-02-0302-3

كتاب حاضر براى دانشجويان رشته حقوق در مقطع کارشناسی به عنوان منبع اصلى درس «مدنی 5: حقوق خانواده» به ارزش 3 واحد تدوين شده است. اميد است علاوه بر جامعه دانشگاهى، علاقه‌‏مندان به تعليم و تربيت نيز از آن بهره‏‌مند شوند.

حقوق خانواده در نیم قرن گذشته شاهد تغییرات زیادی بوده است. در این کتاب مقررات قانون مدنی در پرتو سایر قوانین مرتبط از قبیل حمایت خانواده (1391) و آیین‌نامه اجرایی آن (1394)، قانون نحوه اهدای جنین (1382) و آیین‌نامه اجرایی آن (1383)، قانون اجرای محکومیتهای مالی (1394)، قانون حمایت از کودکان و نوجوانان بی‌سرپرست و بدسرپرست (1392)، قانون حمایت از کودکان و نوجوانان (1381)، قانون تنظیم خانواده و جمعیت (1372) با لحاظ اصلاحیه‌های (1388) و (1392) بررسی شده است. تنظیم کتابی قابل فهم و منسجم که بتواند به شیوه آموزشی مفاهیم پیچیده حقوقی را در جملات و عبارات ساده بیان کند، از دیگر اهداف تدوین این کتاب است. مخاطبان خاص این کتاب دانشجویان کارشناسی‌اند که حقوق خانواده جزء دروس آنهاست؛ اما مخاطبان عام این کتاب همه پژوهشگران و علاقه‌مندان به مسائل حقوق خانواده‌اند.

دکتر عبدالحسین شیروی، عضو هیأت علمی دانشگاه تهران با درجه استاد تمام (پایه ۳۰) است که از سال ۱۳۶۹ در پردیس فارابی دانشگاه تهران (پردیس قم سابق و مجتمع آموزش عالی قم اسبق) به تدریس مشغول است. وی فارغ‌التحصیل رشته «حقوق» در مقطع کارشناسی از دانشگاه تهران، «حقوق خصوصی» در مقطع کارشناسی ارشد از دانشگاه تربیت مدرس و «حقوق تجارت بین‌الملل» در مقطع دکتری از دانشگاه آدلاید استرالیاست. تخصص دکتر شیروی در «حقوق تجارت بین‌الملل»، «حقوق نفت و گاز» و «حقوق قراردادهای بین‌المللی» است و به تدریس «حقوق تجارت بین‌الملل»، «حقوق نفت و گاز»، «حقوق مدنی» و سایر دروس مرتبط با تجارت بین‌الملل مانند «حل و فصل اختلافات تجاری بین‌المللی» و «داوری»، علاقه دارد. چاپ ۸ کتاب و بیش از ۶۳ مقاله نتیجه زندگی علمی او تاکنون است. کتابهای حقوق تطبیقی (چاپ چهاردهم)، حقوق تجارت بین‌المللی (چاپ هشتم)، داوری تجاری بین‌المللی (چاپ پنجم)، متون حقوقی 1 (چاپ چهاردهم) و متون حقوقی 2 (چاپ دهم)، آثار منتشر شده به قلم عبدالحسین شیروی در «سمت» است.

پیشگفتار
مقدمه
فصل اول: ازدواج
   گفتار اول: مفهوم، انواع و مشخصات نکاح
   گفتار دوم: خواستگاری و نامزدی
   گفتار سوم: موانع نکاح
   گفتار چهارم: شرایط انعقاد نکاح
   گفتار پنجم: مهریه
   گفتار ششم: حقوق و تکالیف زوجین
   گفتار هفتم: تأمین مخارج زندگی زوجه (نفقه)
فصل دوم: فسخ و طلاق
   گفتار اول: فسخ و انفساخ نکاح
   گفتار دوم: طلاق توافقی
   گفتار سوم: طلاق به تقاضای مرد
   گفتار چهارم: طلاق به تقاضای زن
   گفتار پنجم: عده
فصل سوم: روابط والدین و فرزندان
   گفتار اول: نسب، ولایت و تابعیت
   گفتار دوم: نگهداری، مراقبت و تربیت اولاد
   گفتار سوم: نفقه، حقوق وظیفه و مستمری
   گفتار چهارم: سرپرستی و فرزندخواندگی
   گفتار پنجم: تغییر جنسیت، تلقیح مصنوعی و تنظیم خانواده
کتابنامه
نمایه

کاربر مهمان
1395/04/23 13:51
0
12
با عرض سلام و احترام. این کتاب چه زمانی چاپ و در کتابفروشی ها قابل دسترس میباشد؟ با تشکر.

سلام دوست گرامی، این کتاب حدوداً تا 45 روز دیگر به چاپ می رسد.