كد كتاب : 2006/ گروه تخصصي : مديريت ,

فرهنگ سازمانی ( مدیریت رفتار سازمانی پیشرفته )

Organizational Culture ( Advanced Organizational Behavior Management )

نويسنده : دکتر علی رضائیان

Ali Rezaian , PhD

978-600-02-0324-5

كتاب حاضر برای دانشجویان رشته مدیریت رفتار سازمانی (مدیریت دولتی) و رشته‌های مدیریت بازرگانی و صنعتی در مقطع کارشناسی ارشد به عنوان منبع اصلی درس «مدیریت رفتار سازمانی پیشرفته» به ارزش 2 واحد تدوين شده است. امید است علاوه بر جامعه دانشگاهی، سایر علاقه‌مندان نیز از آن بهره‌مند شوند.

موفقیت و اثربخشی هر سازمانی صرفاً با توانایی‌ها و انگیزش کارکنان و مدیران آن رقم نمی‌خورد، هرچند فراگردهای فردی و گروهی برای موفقیت سازمان حیاتی است، ولی نمی‌توان اثربخشی سازمان را صرفاً با تعیین میزان خوب کارکردن گروه‌ها و تیم‌های کاری‌ِ آن سنجید. به بیان دیگر هر سازمانی کیفیت نامشهود خاص خود را دارد، یعنی شخصیت و سبکی خاص دارد، طریقی که کارها در آن انجام می‌شود که ممکن است خیلی قوی‌تر از آن باشد که شخصی یا سیستم رسمی دیگری دیکته نماید. برای شناخت روح سازمان‌ها، باید به ورای «سازمان نما»ها، کتاب‌های قوانین و مقررات، ماشین‌آلات و ساختمان‌ها، یعنی به جهان زیرزمینی فرهنگ‌های شرکتی رفت. این کتاب که دستاورد سالها تحقیق و پژوهش و تجربه تدریس مؤلف است به شناخت بهتر چگونگی استفاده مدیران از فرهنگ سازمانی به عنوان مزیت رقابتی، کمک می‌کند.

پیشگفتار
فصل اول: تعریف و کارکردهای فرهنگ سازمانی
فصل دوم: محتوای فرهنگ سازمانی
فصل سوم: شالوده‌های تاریخی فرهنگ سازمانی
فصل چهارم: اقتضائات فرهنگ سازمانی و عملکرد
فصل پنجم: ایجاد، انتقال و حفظ فرهنگ سازمانی
فصل ششم: مدیریت فرهنگ سازمانی
فصل هفتم: مدیریت در فرهنگ‌های گوناگون
فصل هشتم: آگاهی و شایستگی میان‌فرهنگی بیشتر
فصل نهم: موضوعات نوظهور در فرهنگ سازمانی
فصل دهم: خلق فرهنگ اخلاقی
فصل یازدهم: ایجاد فرهنگ اخلاقی از طریق فراگرد مرشدی
منابع
نمایه
فهرست نمودارها، شکل و نگاره‌های کتاب

هر فصل با هدف فصل و نتایج پس از مطالعه فصل شروع و با خلاصه و مفاهیم مهم فصل به پایان می‌رسد.