كد كتاب : 1859/ گروه تخصصي : مديريت ,

Adel Azar , PhD , Saeed Jahanyan , PhD

چاپ : دوم ، 1396

978-600-02-0106-7

کتاب حاضر برای دانشجویان رشته‌های مدیریت، مهندسی صنایع و فناوری اطلاعات برای پوشش سرفصلهای مرتبط با تجزیه و تحلیل سیستمها و تفکر سیستمی، روش‌شناسی تحقیق و علم مدیریت و پژوهش عملیاتی قابل بهره‌برداری است. همچنین دانشجویان تحصیلات تکمیلی در بسیاری از رشته‌هایی که در عمل به دنبال حل مسائل واقعی هستند می‌توانند از مفاهیم و تکنیکهای تشریح شده در این کتاب به منظور فهم بهتر سیستمهای مورد مطالعه و مداخله در موقعیتهای جهان واقعی در جهت اعمال تغییر و بهبود آنها استفاده کنند. امید است علاوه بر جامعه دانشگاهی، سایر علاقه‌مندان نیز از آن بهره‌مند شوند.

مینجرز در این کتاب می‌کوشد مبانی نظری و فلسفی لازم را برای پایه‌گذاری یک رویکرد سیستمی منسجم فراهم کند و در این راه از گستره مطالعاتی عمیق خود به خوبی بهره می‌برد. او در هر فصل به فراخور نیاز از افکار و آراء دانشمندان حوزه‌های مختلف از ماتورانا و وارلا در عصب‌شناسی و زیست‌شناسی؛ مرلوپونتی، هایدگر و باسکار در فلسفه؛ گیدنز، هابرماس و لومان در جامعه‌شناسی؛ پیرس و سوسور در زبان‌شناسی؛ ویور و شانون، درتسک، و پولانی در نظریه اطلاعات و دانش استفاده کرده است. وسعت مطالعات و فهم عمیق او در حوزه‌های مختلف علمی و نظری به خصوص در یک حوزه کاربردی مانند علم مدیریت، تحسین برانگیز است. این کتاب با تأکید بر مبانی نظری در پی آن است که مخاطبان خود را که عموماً متخصصان و تحلیل‌گران علم مدیریت هستند با مفاهیم اساسی و زیربنایی تفکر سیستمی آشنا کرده، آنها را به منظور به کار گیری روش‌شناسیهای سخت، نرم و ترکیبی برای حل مسائل جهان واقعی آماده کند.

مقدمه مترجمان
    فصل اول: مقدمه
بخش اول: مبانی
    فصل دوم: مبانی فلسفی: واقع‌گرایی انتقادی
    فصل سوم: سیستمهای زنده: خودسازندگی
    فصل چهارم: مشاهده سیستمها: پرسش از مرز سیستم
بخش دوم: دانش
    فصل پنجم: شناخت سیستمها: اطلاعات و معنا
    فصل ششم: دانش و حقیقت
    فصل هفتم: ‌ارتباط و تعامل اجتماعی
    فصل هشتم: سیستمهای اجتماعی
بخش سوم: اقدام
    فصل نهم: علم مدیریت و روش‌شناسی ترکیبی
    فصل دهم: فرایند روش‌شناسی ترکیبی
    فصل یازدهم: ‌مؤخره
منابع و مآخذ
واژه‌نامه انگلیسی به فارسی
واژه‌نامه فارسی به انگلیسی
نمایه

ابتدای هر فصل با مقدمه شروع و با نتیجه‌گیری تمام می‌شود.