نام خانوادگی : هاجری

فوق لیسانس : زبان و ادبيات فارسي - دانشگاه تربيت مدرس

دکترا : زبان و ادبيات فارسي - دانشگاه تربيت مدرس

مقالات :

١. آسيب‌شناسي داستان‌نويسي در ايران، نخستين همايش پژوهشهاي زبان و ادبيات فارسي، ١٣٨٠.
٢. مدرنيسم در رمان فارسي مجله  دانشكده ادبيات دانشگاه تهران (علمی- پژوهشی)، ١٣٨١.
3. انعكاس پست مدرنيسم در رمان فارسي، مجله دانشكده ادبيات دانشگاه تهران (علمی- پژوهشی)، ١٣٨١.
4. هويت ايراني و ادبيات داستاني معاصر، همايش هويت ايراني و ادبيات، دانشگاه تربيت مدرس، ١٣٨٥.
٥. واقع‌گرايي ديني در ادبيات معاصر، سمينار چشم‌انداز داستان معاصر، ١٣٨٤.
6. تحليل انتقادي گفتمان و علم معاني، سومين همايش پژوهشهاي زبان و ادبيات فارسي، ١٣٨٤.
٧. سرگذشت مشترك شعر نو فارسي و عربي، همايش بين‌المللي استقبال از ادب فارسي در كشورهاي عربي، دانشگاه دمشق، ١٣٨٥.
٨. نكاتي چند درباره ويرايش متون درسي، سخن سمت، شماره21، 1389.
٩. مقارنه تحليليه بين الخطاب و علم المعاني، مجمع اللغه العربيه بدمشق (علمي پژوهشي)، رجب١٤٣٠- تموز ٢٠٠٩م.، شماره ٤٠٤.
10. بررسي تطبيقي چشم دلدار در غزليات حافظ و ترانه‌نامة پتواركا، اخذ پذيرش از فصلنامة پژوهشهاي زبان و ادبيات تطبيقي دانشگاه تربيت مدرس، 1391 حسين هاجري و همكاران.
11. L´amfibologia en els Ghazals de Hafez، 2012، مجله Els Marges، حسين هاجري و همكاران.

12. «درس فارسی» از منظر استادان فقید و برجسته ادبیات فارسی، همایش آموزش زبان فارسی، دانشگاه تربیت مدرس، 1393

13. «بررسی مصداقهای چندصدایی در رمان دکتر نون زنش را بیشتر از مصدق دوست دارد» ـ مجله زبان و ادبیات فارسی دانشگاه خوارزمی (علمی- پژوهشی)، گواهی چاپ.

14. «بررسی رمان» «بازی آخر بانو» براساس نظریة چندصدایی باختین»، ادب و زبان دانشگاه کرمان (علمی- پژوهشی)، گواهی چاپ.

سخنرانیهای علمی
1. گرایشهای جدید در ادبیات داستانی معاصر ـ پژوهشگاه علوم انسانی ـ جهاد دانشگاهی
2. اهل بیت در شعر فارسی (بررسی سیر تطور نگاه شاعران فارسی به موضوع اهل بیت عصمت و طهارت)
ـ دانشگاه لاذقیه ـ سوریه (در جمع علمای اهل سنت و شیعه و استادان دانشگاه لاذقیه) 1386.
3. بررسی تحلیلی نثر امام خمینی ـ همایش بزرگداشت سالگرد رحلت امام خمینی در مرکز فرهنگی ایران در دمشق ـ 1387
4. عطار طبیب جسم و جان ـ همایش بزرگداشت عطار در کشور سوریه ـ مرکز فرهنگی ایران.
5. نقد و بررسی اشعار مرحوم قیصر امین‌پور، کشور سوریه مرکز فرهنگی ایران 1387.

كتاب‌ها :

1. مبادي اللغه الفارسيه و قواعدها، با همكاري دكتر فخري بوش استاد دانشگاه دمشق، دانشگاه دمشق، تموز 2010 م 1388 ش.
2. آموزش مقدماتي زبان فارسي (براي عرب‌زبانها)، سمت، 1391.
3. تاريخ‌ ادبيات فارسي (2 جلد) با همكاري دكتر نادرقلي سارلي (در دست تألیف).

تحقیقات و فعالیت‌ها : <#f:80/>

پست اداری و اجرایی :

1ـ مدیر پژوهشی سازمان مطالعه و تدوین کتب علوم انسانی (سمت) 1388.

2ـ معاون پژوهشی سازمان مطالعه و تدوین کتب علوم انسانی (سمت) 1388 تا مرداد 1396.

3ـ  مدیر گروه زبان و ادب فارسی (سمت) 1389 تاکنون.

4ـ  معاون آموزشی دانشگاه ایلام 1377ـ 1379.

5ـ  معاون اداری و مالی دانشگاه ایلام 1373ـ 1375.

جوایز ، تقدیر نامه‌ها و نشان‌ها :

1- تشويق رساله دوره دكتري در هشتمين دوره پژوهشهاي برگزيده فرهنگي، ١٣٨١.
٢- استاد موفق در تدريس در دانشگاه شاهد، ١٣٧١.

3. کسب بالاترین امتیاز نظرسنجی از دانشجویان در دانشگاههای تربیت مدرس، ایلام و شهید بهشتی.

سابقه تدریس :

1ـ تدریس دروس تاریخ ادبیات ایران، تاریخ ادبیات جهان، تاریخ ادبیات معاصر ایران، بلاغت، دستور زبان فارسی، تاریخ زبان فارسی، متون نظم و نثر فارسی، در مقاطع کارشناسی و کارشناسی ارشد در دانشگاههای تربیت مدرس، شهید بهشتی، امام حسین (ع)، شاهد، ایلام.

2ـ تدریس زبان و ادب فارسی در دانشگاههای کشور سوریه 1385 تا 1387.

3ـ برگزاری دوره دانش‌افزایی برای استادان زبان و ادب فارسی در کشور گرجستان،1378.

توضیحات :

همكاري با گروه و انجمنهاي علمي:
1. عضو شوراي مديريت انجمن زبان و ادبيات فارسي
2. عضو شوراي علمي گروه آموزش زبان و ادبيات فارسي فرهنگستان زبان و ادب فارسي
3. عضو انجمن نقد ادبي ايران.
4. عضو كارگروه علمي آزمون استاندارد زبان فارسي در سازمان سنجش آموزش كشور

راهنمایی رساله و نظارت طرح پژوهشی

1. راهنمای رساله دکتری: یک مورد

2. مشاور رساله دکتری: یک مورد

3. راهنمای پایان‌نامه کارشناسی ارشد: یک مورد

4. مشاوره پایان‌نامه کارشناسی ارشد: یک مورد

5. نظارت علمی بر طرح پژوهشی «نیازسنجی منابع درسی در علوم تربیتی» اجرا در سازمان مطالعه و تدوین کتب علوم انسانی (سمت)

ویرایش ادبی و علمی

1. ادبیات دفاع مقدس، جمعی از مؤلفان، فرهنگستان زبان و ادبیات فارسی، سازمان سمت، 1394.

2. تاریخ تصوف (2)، دکتر سید علی‌اصغر میرباقری‌، سازمان سمت، 1393.

برگزاری کارگاهها و دوره‌های آموزشی

1. برگزاری کارگاه آموزشی «روش تدریس زبان فارسی و بررسی موانع و مشکلات آن» برای مدرسان زبان فارسی در کشور سوریه، 1387.

2. برگزاری دوره‌ آموزشی «مکاتبات اداری» در وزارت اقتصاد، معاونت علمی ریاست جمهوری، شرکت ایران‌ خودرو، شرکت سایپا و بخشهای خصوصی.

3. همکاری و تدریس در دوره‌های آموزش ویرایش در دانشگاه تربیت مدرس.

4. برگزاری کارگاه آموزشی «نحوه نگارش و تألیف کتب دانشگاهی» در مؤسسه برنامه‌ریزی وزارت علوم (برای اساتید سراسر کشور) در سال 1389.

5. برگزاری کارگاه آموزشی «نحوه نگارش و تألیف کتب دانشگاهی» برای استادان دانشکده صدا و سیما، 1391. ش.

سایر
1. عضو کمیته برنامه‌ریزی رشته زبان و ادبیات فارسی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری از سال 1394 تاکنون.
2. عضویت در شورای مرکزی انجمن علمی زبان و ادبیات فارسی.
3. عضو شورای علمی گروه آموزش زبان و ادبیات فارسی فرهنگستان زبان و ادب فارسی.
4. عضو انجمن نقد ادبی ایران.
5. عضو کمیته‌های علمی همایشهای بین‌المللی زبان و ادبیات فارسی شماره 2، 3، 6، 7 که از سوی انجمن علمی زبان و ادبیات فارسی برگزار می‌شود.
6. عضو کمیته علمی نخستین همایش آموزش زبان فارسی ـ دانشگاه تربیت مدرس 1394.
7. عضو کمیته سیاست‌گذاری و برنامه‌ریزی کلان شورای توسعه پژوهش و فناوری در علوم انسانی و هنر ـ معاونت پژوهشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری ـ 1395 تاکنون.
8. عضو کمیته برنامه‌ریزی برای کرسیهای آموزش زبان و ادبیات فارسی در خارج از کشور، 1395 تاکنون.
9. مدیر کمیته تأمین منابع درسی برای کرسیهای زبان و ادبیات فارسی در خارج از کشور، 1395 تاکنون.
10. عضو کمیته علمی همایش چشم‌انداز شعر فارسی ـ دانشگاه تهران، 1384.
11. عضو هیأت تحریریه فصلنامه علمی ـ پژوهشی پژوهشهای ادبی.
12. عضو هیأت تحریریه فصلنامه علمی ـ پژوهشی پژوهشهای زبان و ادب فارسی پژوهشگاه علوم انسانی جهاد دانشگاهی.
13 . داور علمی مجلات علمی ـ پژوهشی دانشکده ادبیات دانشگاه تهران، پژوهشگاه مطالعات علوم انسانی، فصلنامه علمی پژوهشی نگارشی کتب دانشگاهی (سمت)، و ...
14. داوری رساله‌های متعدد کارشناسی ارشد و دکتری در دانشگاههای تربیت مدرس، الزهرا، شهید بهشتی، کاشان، ایلام.