علوم رفتاری ,>روانشناسی

اهداف و مأموریتهای کارگروه شورای علمی روانشناسی

مأموریت:

طراحی و انجام پژوهش‌های بنیادی، توسعه‌ای، و کاربردی به منظور تولید دانش در زمینه روانشناسی و گرایش‌های مرتبط در جهت تأمین منابع علمی دانشگاهی همسو (یا غیر متعارض) با مبانی اسلامی.

هدف غایی:

تحول و ارتقاء روانشناسی از طریق زمینه‌سازی، تسهیل، و ترغیب نظریه‌پردازی در علم روانشناسی با استفاده از آموزه‌های اسلامی در بافت فرهنگ ایران و جهان اسلام.

اهداف کلی:

1- شناخت و نقد بنیان‌های نظری دیدگاه‌های مطرح در روان‌شناسی (شامل روان‌پویشی، رفتاری‌نگری، شناختی‌نگری، انسان‌گرایی، زیستی، تکاملی، دین و دینی، یکپارچه‌نگری، و فراروانشناسی)

2- رصد و بررسی روان‌شناختی جریان‌های فکری نو و مسائل نوپدید (شامل جهانی شدن و جهانی سازی، صلح، تعارض، خشونت و تروریسم، فضای مجازی، تبادلات اجتماعی و فرهنگی، و سبک زندگی)

3- موضوع‌ها و مسائل وابسته به فرهنگ (شامل قانون و مسائل قانونی، اخلاق و اخلاق حرفه‌ای، ارزش‏ها و هنجارها در گستره نظریه‌پردازی و کاربرد روان‌شناسی، بازاندیشی روان‌شناختی آداب و رسوم در فرهنگ ایرانی، روان‌شناسی تحولات نوپدید، هویت، واکاوی‌های روان‌شناختی در عرفان اسلامی و ادبیات ایرانی، روان‌شناسی اسلامی، دین و دینداری در جامعه ایرانی، و آسیب شناسی روانی در جامعه ایرانی)

4- مطالعات بین فرهنگی در روان‌شناسی (شناخت اجتماعی، هویت و جهانی شدن، تعاملات و تبادلات فرهنگی-اجتماعی، انگیزش، هیجان و شناخت، دینداری و تجربه دینی، تحول در گستره عمر، شخصیت، جنسیت، خانواده، زبان و ادبیات، آسیب‏های اجتماعی، مشاوره و روان‌درمانی، رفتار شغلی، ارزش‏ها و اخلاق، و رفتار سیاسی)

5- موضوع‌ها و مسائل روان‌شناختی با تکیه بر معرفت‌شناسی اسلامی (تحول در گستره عمر، شخصیت، سبک و معنای زندگی ایرانی-اسلامی، خانواده، سلامت روانی، روان‌شناسی کمال، سنجش و اندازه‌گیری، ارزش‏های دینی و معنوی، جنبه‌های معنوی انسان، نیازها،گرایش‏ها و تجربه‌ها، مداخلات روان‌شناختی، و روان‌شناسی تبلیغ دین و انتقال ارزش‏ها، و تربیت دینی)

اعضای کارگروه

دکتر علی فتحی آشتیانی

دکتر ناصر آقابابائی

دکتر مهدی زارع بهرام آبادی

جهت ارسال پروپوزال به نکات زیر توجه فرمایید:

1-    محقق عضو هیأت علمی دانشگاه یا پژوهشگاه باشد.

2-    سابقه کار پژوهشی در حوزه پژوهش داشته باشد.

3-    رزومه پژوهشگر ارسال شود.

4-    طرحهای که مشارکت سازمان‌های دیگر را به همراه داشته باشند در اولویت قرارمی‌گیرند.

دریافت فرم پيشنهاده مقدماتی طرح پژوهشی

دریافت فرم پيشنهادی طرح پژوهشی (طرح تفصيلی)

آدرس پست الکترونیکی: Eyvazi@samt.ac.ir

تلفن: 2-442446250-21 0  داخلی 304