مقدمه‌ای بر ژنتیک باستان‌شناسی

شابک : 978-600-02-0411-2
مرحله تولید : چاپ شده
قیمت : ۲۱۰٬۰۰۰ ریال

در این کتاب آزمایش‌های ژنتیک به مثابه یکی از راه‌هایی معرفی می‌شود که ممکن است به بعضی از مسائل باستان‌شناسی پاسخ دهد و به ارزیابی‌ها و راه‌های چاره جدیدی منجر شود. گذشته تکاملی انسان پازلی است با قطعات و تکه‌های بسیار جدا از هم، شامل فسیل‌های باقیمانده، مواد فرهنگی و اکنون هم ژنوم انسانی. لازم است که این تکه‌ها به هم متصل شده و نظریه‌های قابل قبولی را در مورد تاریخ انسان فراهم آورند. تکنولوژی و علوم امروزی تا آنجا پیشرفت کرده است که می‌توان آن را عصر ژنوم نامید. باید گفت که ژنوم، ابزاری فوق‌العاده مؤثر است که پازل مذکور را با دقت بیشتری مورد مشاهده قرار داده و نتایج قابل قبول‌تری در اختیار محققان قرار می‌دهد. مطالب این کتاب چنان ساده نوشته شده است که در فهم آن هیچ پیچیدگی و دانش زیست‌شناختی پیشرفته لازم نیست. مثال‌های متعددی نیز برای درک بهتر مطالب آورده شده‌ است. همچنین نمونه‌ای از یک مطالعه موردی (سکانس DNA از اسکلت‌های دوره ایلام میانه) به منظور تشخیص هاپلو گروپی که اسکلت‌های نام برده شده به آن تعلق دارند در پایان کتاب آورده شده است و خوانندگان در این قسمت نتایج مباحث نظریه‌ای را در یک آزمایش عملی مشاهده خواهند نمود.

قدمه مؤلفان
فصل اول: این کتاب چه کمکی به باستان‌شناسان می‌کند؟
فصل دوم: اساس DNA
فصل سوم: DNA باستانی
فصل چهارم: مطالعات انسان‌شناسی مولکولی
فصل پنجم: ارتباطات ژنتیکی
فصل ششم: ارتباطات ژنتیکی ایرانیان
فصل هفتم: فراتر از انسان‌شناسی
فصل هشتم: مطالعه عملی ژنتیک باستان‌شناسی در ایران
فصل نهم: نتیجه‌گیری
فصل دهم: واژه‌نامه توصیفی
تصاویر رنگی
منابع
فهرست تصاویر
فهرست جداول

تاب حاضر برای دانشجویان رشته باستان‌شناسی به عنوان کتاب مبنایی تدوین شده است. امید است علاوه بر جامعه دانشگاهی، سایر علاقه‌مندان نیز از آن بهره‌مند شوند.