تاریخ فرق اسلامى (۲): فرق شیعی و فرقه های منسوب به شیعه

A History of the Islamic Sects (2): The shi'ite Denominations and the Sects Attributed to Shi'ism

کد کتاب : ۸۱۴
نویسنده (ها) : دکتر حسین صابرى
Hossein Saberi , PhD
دسته کتاب : کتاب‌ها
تاریخ انتشار : اسفند ۱۳۹۷
شابک : 978-600-02-0022-0
سال اولین نوبت : ۱۳۸۳
آخرین نوبت چاپ : ۱۲
تعداد صفحات : ۴۱۶
مرحله تولید : چاپ شده
برگزیده : برگزیده چهاردهمین دوره کتاب برتر دانشگاهی، 1384
قیمت : ۲۷۰٬۰۰۰ ریال

این کتاب برای دانشجویان رشته الهیات (ادیان و عرفان) به عنوان منبع اصلی درس «تاریخ فرق اسلامی 1 و 2» در مقطع کارشناسی به ارزش 4 واحد تدوین شده است.

پیشگفتار
فصل اول: کلیاتی درباره تشیع
فصل دوم: کیسانیه
فصل سوم: زیدیه
فصل چهارم: اسماعیلیه
فصل پنجم: اثنی‌عشریه
فصل ششم: غالیان
فصل هفتم: واقفه
کتابنامه
نمایه

تشیع مکتبی پرآوازه و تحول‌آفرین است که بذر اندیشه‌هایش به روزگار صدر اسلام بازمی‌گردد و تاریخی پرشکوه از تکامل و تدوین را پشت سرگذاشته است و در این سِیر خجسته تحول، نظریه‌هایی مطرح شده و شاخه‌هایی برخاسته‌اند و بزرگ‌مردانی پرچم اندیشه‌های شیعی را بر دوش کشیده‌اند؛ از آغازین جنبش‌های سیاسی تا متکامل‌ترین تدوین‌های کلامی و فلسفی و از آن نحله‌ها که در دوره‌ای کوتاه درخشیدند تا آن گرایش‌ها که ماندند و تاریخ ساختند و تمدن و فرهنگ آفریدند.این تاریخ‌سازی و تحول‌آفرینی مکتب تشیع، پژوهش‌هایی فزون از شمار را از نخستین قرون تاریخ‌نگاری فرقه‌ها و اندیشه‌ها تا مطالعات معاصر به خود معطوف ساخته است. کتاب حاضر یکی از پژوهش‌های معاصر در این عرصه است که در چند بخش به سیر تحول فرقه‌های شیعی نخستین، امامیه، اسماعیلیه، زیدیه و غالیان و واقفه پرداخته است. این کتاب برای اهل پژوهش و علاقه‌مندان به تاریخ تحول اندیشه‌های شیعی سودمند خواهد بود.