زیبایی‌شناسی در آثار ابن سینا، شیخ اشراق و صدرالمتألهین

شابک : 978-964-530-940-2
مرحله تولید : تجدید چاپ
قیمت : ۲۲۰٬۰۰۰ ریال

زندگی انسانها چون تارو پود پارچه با هنر و زیبایی درهم تنیده است؛ چرا که زیبایی‌دوستی و زیبایی‌جویی یکی از ابعاد و ساحتهای اصلی روح و فطرت انسان است. از طرف دیگر انسانها حقیقت‌جو؛ کنجکاو ودانش طلب‌اند؛ از پیوند این دو ساحت فطری؛ معرفتی به اسم زیبایی‌شناسی متولد می‌شود. در دو قرن اخیر، با گسترش این حوزه معرفتی، زیبایی‌شناسی تبدیل به شاخه مستقلی از فلسفه شده است. مباحث و مضامین ژرف و لطیفی درباره زیبایی‌شناسی در آثار فیلسوفان اسلامی، به ویژه ابن‌سینا؛ شیخ اشراق و صدرالمتألهین، یافت می‌شود.اما این مباحث به شکل نامنسجم و بدون تحلیل و تبیین در آثار این فیلسوفان بزرگ اسلامی پراکنده است. نوشته حاضر گام کوچکی برای تدوین زیبایی‌شناسی فیلسوفان اسلامی است.

پیشگفتار

فصل اول: چیستی زیبایی‌شناسی
فصل دوم: زیبایی‌شناسی در آثار ابن‌سینا
فصل سوم: زیبایی‌شناسی در آثار شیخ ‌اشراق
فصل چهارم: زیبایی‌شناسی در آثار صدرالمتألهین

منابع

کتاب حاضر برای دانشجویان رشته‌های کارشناسی ارشد فلسفه هنر در درس «هنر و زیبایی در نزد فیلسوفان مشاء و اشراق»، کارشناسی فلسفه در درس «زیبایی‌شناسی و فلسفه هنر»، کارشناسی ارشد فلسفه محض در درس «فلسفه هنر» و کارشناسی ارشد پژوهش هنر در درس «آشنایی با آراء متفکران در باب هنر» هر کدام به ارزش 2 واحد تدوین شده است. امید است علاوه بر جامعه دانشگاهی سایر علاقه‌مندان نیز از آن بهره‌مند شوند.