مبانی اخلاقی

Principia Ethica



گروه‌ها : فلسفه و کلام
کد کتاب : ۱۱۷۵
نویسنده (ها) : جورج ادوارد مور
G. E. Moore
مترجم (ها) : غلامحسین توکلی ، علی عسگری یزدی
دسته کتاب : کتاب‌ها
طرف‌های مشارکت : پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی
آخرین بروزرسانی : ۰۱ تیر ۱۳۹۹
تاریخ انتشار : آبان ۱۳۹۸
شابک : 978-964-530-254-0
تاریخ اولین نوبت انتشار : ۱۳۸۸
آخرین نوبت چاپ : ۶
تعداد صفحات : ۴۱۶
مرحله تولید : چاپ شده
قیمت : ۳۶۰٬۰۰۰ ریال
خرید نسخه چاپی

مبانی اخلاق جی.ئی.مور، نخستین بار در سال 1903 انتشار یافت. این کتاب را نقطه آغاز مسلّم نظریه اخلاقی قرن بیستم دانسته‌اند. لیتون استراچی تاریخ انتشار آن را «شروع عصر خرد» نامید و مینارد کینز آن را «برتر از افلاطون» دانست. این کتاب به تدریج به عنوان متنی کلاسیک، در باب نظریه اخلاق تحلیلی با اقبال گسترده‌ای، که هنوز از آن برخوردار است، مواجه شد. مور، به صورت پرآوازه‌ای، استدلال می‌کند که نظریه‌های اخلاقی سابق به آفت «مغالطه طبیعت‎‌گرایانه» مبتلایند. نظریه خود او، که در پی پرهیز از این مغالطه است، مشتمل است بر بحث از انواع چیزهایی که ارزش ذاتی دارند، و انواع اعمالی که بایستی انجام گیرند. متن مبانی اخلاق در اینجا همراه با پیش‌درآمد منتشر نشده‌ای آمده است که مور به قصد ویراست دوم کتاب، که هیچ‌گاه به انجام نرسید، نوشته بود. این پیش‌درآمد، گو اینکه به اتمام نرسید، به وضوح بیانگر اندیشه‌های پسین مور در باب کارِ (قبلی) خود اوست. همچنین این مجلد دو قطعه مهم از نوشته‌های اخلاقی بعدی مور: «اختیار» و «مفهوم ارزش ذاتی» با مقدمه‌ای جدید از توماس بالدوین را دربر می‌گیرد. بر همه دانش‌پژوهان و طالبان آثار مور و نظریه اخلاقی به نحو عام، خواندن این اثر فرض است.

فصل 1: موضوع اخلاق
فصل 2: اخلاق طبیعت گرایانه
فصل 3: لذت گرایی
فصل 4: اخلاق مابعدالطبیعی
فصل 5: فلسفه اخلاق در رابطه با رفتار
فصل 6: آرمان یگانه

اثر پیش رو با عنوان مبانی اخلاق که قبلاً یک بار توسط پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامى منتشر شده، دومین فعالیت مشترک سازمان مطالعه و تدوین کتب علوم انسانى دانشگاهها (سمت)، مرکز تحقیق و توسعه علوم انسانی و پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامى است که مى‌تواند براى اساتید، دانشجویان و پژوهشگران فلسفه اخلاق و زمینه‌هاى وابسته به آن در حوزه‌ها و دانشگاهها مفید واقع شود.

ارسال با ایمیل:

نظر شما :

معصومه شهبازی ۲۳ خرداد ۱۴۰۲ | ۱۹:۵۶
فقدان دکتر شعبانی، استاد عالی قدر در حوزه ی علوم تربیتی، ضایعه ای بزرگ برای جامعه ی تعلیم و تربیت است. دانش ارزشمند، اخلاق عالی و منش والای ایشان در کلاس های دانشگاه، برای همه دانشجویان و معلمان خاطره ای به جای ماندنی است. روحشان قرین رحمت الهی و جایگاهشان در اعلی علیین باشد.
دانشجو ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۲ | ۲۱:۰۸
خدا بیامرزه من دانشجو ایشان بودم اصلا باورم نمیشه خدا بیامرزه چقدر ناراحتم