برگزیده‌ای از دیوان خاقانی

شابک : 978-600-02-0250-7
مرحله تولید : تجدید چاپ
قیمت : ۱٬۲۴۰٬۰۰۰ ریال

افضل‌الدین بدیل بن علی خاقانی از مشاهیر سخنوران زبان و ادبیات فارسی در قرن ششم هجری است. در این دفتر برآنیم تا از منظرهای مختلف این شاعر بزرگ و روزگارش و چندی و چونی زاده قریحه طبع چون دریای موّاجش را در حدّ امکان معرفی کنیم. او سخنوری است با ذهن و قریحه شاعری سرشار، زندگی او را عمّی طبیب و فیلسوف و پسر عمی حکیم و آشنا با اسرار افلاک همراهی می‌کند. از این رو، در اشعار خاقانی واژه‌ها و اصطلاحات نجومی، فلسفی و طبی به فراوانی به کار رفته که نشان از تسلط شاعر به علوم زمان خود است. خاقانی شاعری است مسلمان و شافعی مذهب و در اصول پیرو اشاعره، تأثیر این اعتقادات در جای‌جای سروده‌های او به وضوح تمام پیداست و ما به نمونه‌هایی از این قسم اعتقادات اشاره کرده‌ایم.

فصل اول: کلیات
فصل دوم: متن قصاید و توضیح آنها
فصل سوم: نمونه‌ای از ترجیعات، قصاید کوتاه و غزلیات

پیوست: قصاید افزوده (برای مطالعه بیشتر)
فهرست آیات قرآنی
فهرست احادیث نبوی
منابع و مآخذ

کتاب حاضر برای دانشجویان رشته زبان و ادبیات فارسی در مقطع کارشناسی به‌عنوان منبع اصلی درس «متون نظم 3 (قسمت چهارم: خاقانی)» به ارزش 2 واحد تدوین شده است. امید است علاوه بر جامعه دانشگاهی، سایر علاقه‌مندان نیز از آن بهره‌مند شوند.