در دری: فارسی عمومی برای دانشگاهها

شابک : 978-964-530-094-2
مرحله تولید : تجدید چاپ
قیمت : ۱۳۰٬۰۰۰ ریال

نگارنده بر این عقیده است که اگر دانشمند یا دانشجویی بخواهد حاصل پژوهش‌های خود را در یک موضوع علمی، اجتماعی و ... بنویسد، مطالعه صِرف آثار ادبی هیچ کمکی به او نمی‌کند. برای این کار، قواعد و روش‌هایی وجود دارد که باید بیاموزد و از آنها یاری بگیرد؛ زیرا زبان گفتار را همه فارسی‌زبانان می‌دانند، اما زبان نوشتار به گونه دیگری است. از این گذشته، نوشتن هر نوع ادبی مقاله، نقد، شرح حال، طنز و غیره، اصولی دارد که بدون آگاهی از آنها، کار نگارش، دشوار و گاهی ناممکن می‌شود. این کتاب دانشجویان را یاری می‌کند که بسیاری از قواعد تحقیق و نوشتن را بیاموزند و در پژوهش‌های خود به کار گیرند.با توجه به شمار جلسه‌های درس ادبیات عمومی در طول یک ترم‌، کتاب حاضر که دستاورد تحقیق و تجربه نگارنده است به 16 بخش تقسیم شده است؛ برخی از بخش‌ها در کمتر از یک جلسه قابل آموختن نیست، اما بعضی دیگر را می‌توان همراه با بخشی دیگر، در یک جلسه آموزش داد.

پیشگفتار
1. ارزش سخن
2. کاربردهای نوشتن
3. دُرُست نوشتن ـ زیبا نوشتن
4. دُرُست بنویسیم
5. آرایش کلام
6. ارجاع دادن (ذکر مأخذ)
7. نوشتن مقاله و پایان‌نامه تحصیلی
8. نشانه گذاری (سجاوندی)
9. نامه و انواع آن
10. نقد
11. سفرنامه
12. زندگینامه
13. ترجمه
14. سخنرانی
15. گزارش
16. طنز
منابع و مآخذ

این ًکتاب در عین آنکه اثری درسی به شمار رفته و می‌تواند به عنوان منبع درسی فارسی عمومی دانشگاه‌ها باشد، ویژگی‌هایی نیز دارد ًکه آن را از سایر آثاری از این دست متمایز می‌سازد و تلاش شده تا به نحو غیرمستقیم و در خلال آموزش برخی مهارت‌های عمومی دانشجویی، خطوطی از زبان و ادب فارسی را نیز ترسیم کند.