تاریخ فلسفه در قرون وسطی و رنسانس

تاریخ انتشار : تیر ۱۴۰۲
شابک : 978-600-02-0452-5
مرحله تولید : تجدید چاپ
برگزیده : شایسته تقدیر بیست و دومین دوره کتاب سال، 1383 برگزیده سیزدهمین دوره کتاب برتر دانشگاهی، 1383
قیمت : ۲٬۹۶۰٬۰۰۰ ریال

اهمیت تفکر قرون وسطی به چند دلیل است: نخست اینکه غربی که امروز می‌شناسیم، در این عصر شکل گرفت و اساس و ساختار فرهنگی غرب از این دوره است. دوم اینکه بسیاری از متفکران این عصر هنوز هم دارای پیروانی در غرب هستند. هدف از تحریر این کتاب آشنایى فارسی‌زبانان با تفکر و فلسفه غرب در قرون وسطى تا دوره رنسانس است. کتاب حاضر با تبیین شکل‌گیری مسیحیت و به طور خاص مسیحیت پولوسی-یوحنایی که مسیحیت غالب در غرب است، آغاز می‌شود. پس از آن، به توضیح دوره آباء کلیسا تا قرن پنجم میلادی می‌پردازد. از قرن پنجم میلادی تا قرن دوازدهم میلادی که شکل‌گیری اروپا رخ می‌دهد، بخش بعدی است. فلسفه مدرسی در قرون سیزدهم و چهاردهم میلادی، جایگاه مهمی در این کتاب دارد و آخرین بخش نیز به تبیین تفکر غرب در عصر رنسانس اختصاص دارد.

مقدمه تفکر یهودی ـ مسیحی

آباء کلیسا
فلسفه‌های افلاطونی در قرون پنجم و ششم میلادی
شکل‌گیری قرون وسطای فرهنگی و حاکمیت کلیسا
رنسانس کارولنژینها
یوهانس اسکوتوس اریوگنا
قرون دهم و یازدهم میلادی
قرن دوازدهم میلادی
بدعتهای مذهبی
انتقال فلسفه و علوم از سرزمینهای اسلامی به غرب
ابن سینا در قرون وسطی
قرن سیزدهم میلادی
قرن چهاردهم میلادی
انتهای قرون وسطی
رنسانس

معادلهای فارسی، انگلیسی و فرانسوی اسامی لاتینی و یونانی
فهرست اعلام

این کتاب برای دانشجویان رشته فلسفه در مقطع کارشناسی، به عنوان منبع اصلی درس «تاریخ فلسفه قرون وسطی تا رنسانس» به ارزش 4 واحد تدوین شده است.