درایة الحدیث: بازپژوهی مصطلحات حدیثی در نگاه فریقین

شابک : 978-964-530-230-4
مرحله تولید : تجدید چاپ
قیمت : ۱٬۱۷۰٬۰۰۰ ریال

مباحثی که این کتاب به آنها پرداخته است عبارت‌اند از: تعریف درایه، جایگاه، تاریخچه و منابع آن، مفاهیم اولیه این دانش با بیان 15 اصطلاح، تقسیمات خبر و 48 قسم از اقسام خبر، حجّیت سنت، اوصاف و شرایط راوی، اقسام اسامی مشترک و مشابه و همچنین اقسام کتابهای حدیثی می باشد . با توجه به اینکه اشتراک اصطلاحات درایه بین شیعه و اهل سنت و عدم توجه به وجود افتراق و اشتراک آنها و نیز کاربردهای گوناگون اصطلاحی و لغوی یک واژه موجب تشتت در تبیین اصطلاحات شده، در این کتاب تلاش بر این بوده تا در تعریف آنها به این تفاوتها کاملاً دقت شود. در ضمن در متن کتاب از نقل آراء گوناگون پرهیز شده، نکته‌سنجیها و اختلاف اقوال در حاشیه گزارش شده‌اند. علاوه براین روالی یکسان در ارائه مباحث هر بخش از جمله ارائه معنای لغوی، تعریف اصطلاحی، شرح، بیان مثال و حکم رعایت شده است. همچنین با ارائه طبقه‌بندیهای روشن و گوناگون کوشش شده تا به یادسپاری اصطلاحات تسهیل شود. علاوه بر دانشجویان و مدرسان رشته‌های الهیات همه محققانی که با مباحث درایه مستقیم و یا به طور ضمنی سر و کار دارند از این کتاب بهره می‌گیرند و با تفاوت دیدگاههای عالمان شیعه و اهل سنت و بعضاً چالشهای بحث آشنا می‌شوند.

فصل اول: مباحث مقدماتی
فصل دوم: مفاهیم اولیه
فصل سوم: تقسیمات خبر
فصل چهارم: مباحث تکمیلی
منابع

این کتاب برای دانشجویان رشته الهیات (علوم قرآن و حدیث) در مقطع کارشناسی به عنوان منبع اصلی درس « مصطلح الحدیث » به ارزش 4 واحد تدوین شده است.