حیوانات، قوانین حمایتی و حدود بهره‌وری در اسلام

مرحله تولید : چاپ شده
قیمت : ۱۹٬۰۰۰ ریال
خرید نسخه چاپی

با ورود نگرش‌های حقوقی-اخلاقی به حوزه مطالعات و تحقیقات پزشکی و پیدایش دانش میان رشته‌ای اخلاق زیستی (Bioethics)، این اندیشه میان پزشکان و حقوق‌دانان شکل گرفت که هر چند جایگاه ممتاز انسان در میان سایر موجودات به او اجازه می‌دهد از حیوانات به سود پیشبرد تحقیقات پزشکی بهره‌برداری کند، اما از آن‌جا که حیوانات نیز به عنوان بخشی از هستی، دارای حق زیستن هستند، نمی‌توان بدون هیچ محدودیتی از آنها به سود خود بهره جست. چنین نگرشی به حوزه حیوانات با عث شد محققان اخلاق زیستی، ضمن تنظیم مقررات و قوانین لازم برای نگهداری و کار با حیوانات در محیط‌های آزمایشگاهی، بایستگی‌ها و اصول اخلاقی استفاده از آنها را نیز یادآور شوند. در پژوهش حاضر، تلاش شده است مسأله بهره‌گیری از حیوانات در سه حوزه کلامی، حقوقی و اخلاقی در اسلام مورد بررسی قرار گیرد. نویسنده امیدوار است نتایج به دست آمده از مجموع این سه حوزه، بتواند دیدگاه اسلام و عالمان مسلمان پیرامون حیوانات، حقوق آنها و بایستگی‌های رفتاری انسان با آنها را اندکی روشن سازد.

پیشگفتار
گفتار اول: بررسی‌های کلامی
فصل اول: زندگی اخروی حیوانات
فصل دوم: زشتی و زیبایی آزار حیوانات
گفتار دوم: بررسی‌های حقوقی
فصل سوم: پیش فرض‌های حقوقی
فصل چهارم: شاخصه‌های بهره‌وری از حیوانات
فصل پنجم: وظایف انسان در بهره‌وری از حیوانات
گفتار سوم بررسی‌های اخلاقی
فصل ششم: ملاحظات جسمانی
فصل هفتم: ملاحظات روانی
کتابنامه

این کتاب برای دانشجویان رشته فقه و مبانی حقوق اسلامی و حقوق در مقطع کارشناسی به عنوان منبع کمک‌درسی تدوین شده است. امید است علاوه بر جامعه دانشگاهی، سایر پژوهشگران و علاقه‌مندان نیز از آن بهره‌مند شوند.