ترسیم نقشه‌های علمی: اصول، فنون و ابزارها

شابک : 978-600-02-0516-4
مرحله تولید : چاپ شده
قیمت : ۱۴۰٬۰۰۰ ریال

ارائه مفاهیم پیچیده با زبان تصویر که از آن به نام «مصورسازی» یاد می‌شود، یکی از مقوله‌های مهم در حوزه‌های علمی مختلف در عصر حاضر است. با استفاده از فنون مصورسازی می‌توان امکان تفسیر حجم عظیمی از اطلاعات را با سرعت و سهولت بیشتری برای مخاطبان فراهم ساخت. در واقع با هدف ارائه نگاهی کلان به علم از وجوه مختلف، حوزه‌ای مستقل در علم‌سنجی ایجاد شده و گسترش‌یافته که کارکرد آن مصورسازی ساختارهای فکری، اجتماعی و شناختی علم در قالب ترسیم نقشه‌های علمی است. مؤلف در این کتاب کوشیده است مباحث مرتبط با ترسیم نقشه‌های علمی را از دیدگاه مفهومی، فنی و ابزاری مطرح و تفسیر کند؛ به نحوی که خواننده بعد از مطالعه این اثر بتواند به بخش مهمی از اصول، فنون و ابزارهای کاربردی این حوزه تسلط یابد.

فصل اول: مبانی نظری مصورسازی دانش
فصل دوم: مصورسازی و نقشه‌های علمی
فصل سوم: راهکارها و راهبردهای ترسیم نقشه‌های علمی
فصل چهارم: گام‌های عملی ترسیم نقشه‌های علمی
فصل پنجم: بایسته‌های نرم‌افزارهای ترسیم نقشه‌های علمی
فصل ششم: معرفی کارآمدترین نرم‌افزارهای ترسیم نقشه‌های علمی

این کتاب برای دانشجویان رشته علم‌سنجی در مقطع کارشناسی ارشد به عنوان منبع اصلی درس "ترسیم نقشه علم" به ارزش 2 واحد تدوین شده است.