ایده علم اجتماعی و پیوند آن با فلسفه

The Idea of a Social Science (and its Relation to Philosophy)

نویسنده (ها) : پیتر وینچ
Peter Winch
مترجم (ها) : زیر نظر سازمان مطالعه و تدوین کتب علوم انسانی دانشگاهها (سمت)
آخرین بروزرسانی : ۰۴ اسفند ۱۳۹۹
شابک : 978-964-459-078-8
مرحله تولید : چاپ شده
قیمت : ۵۰٬۰۰۰ ریال

آیا علوم اجتماعی را می‌توان در زمرۀ «علم» محسوب کرد؟ وجه تمایز و معنایی علوم اجتماعی از سایر علوم چیست؟ اگر علم به معنای تجربی یا پوزیتویستی آن در حوزۀ علوم اجتماعی نفی می‌گردد، بدیل آن چیست؟ رابطۀ فلسفه و علوم اجتماعی چیست؟ پاسخ پیتر وینچ، فیلسوف نام‌آشنای بریتانیایی به مسائلی از این دست، بر آراء صاحبنظران سلف به‌مانند استوارات میل، ماکس وبر، وینگنشتاین و سایرین استوار است. در این کتاب با تعریفی جدید از ماهیت فلسفه و علوم اجتماعی و تأکید بر رابطة دوسویۀ آنها مواجه‌ایم؛ ضرورت درک این رابطۀ متقابل در نهایت به این نتیجه می‌رسد که هرگونه مطالعۀ فلسفی دربارۀ جامعه باید ماهیت جامعۀ انسانی را لحاظ کند.

سخنی کوتاه پیرامون این کتاب
فصل اول: صبغه‌های فلسفی
فصل دوم: ماهیت رفتار معن‌یدار
فصل سوم: تحقیقات اجتماعی به عنوان علم
فصل چهارم: ذهن و جامعه
فصل پنجم: مفاهیم و افعال
منابع و مآخذ

این کتاب که حاوی مفاهیم فلسفه علم است به عنوان منبع فرعی درس «روش تحقیق نظری» برای دانشجویان رشته علوم اجتماعی در دوره کارشناسی و کارشناسی ارشد تهیه شده است.