عقلانیت باور دینی در معرفت‌شناسی‌های برون‌گرا

شابک : 978-600-02-0275-0
مرحله تولید : چاپ شده
قیمت : ۶۰٬۰۰۰ ریال

در معرفت‏‌شناسی معاصر، برون‏گرایی یک رویکرد جدّی و پرطرف‌دار برای تبیین عقلانیت باورها محسوب می‏‌شود. در معرفت‏‌شناسی دینی نیز برخی نظریه‏‌پردازان معاصر با الهام از رویکردهای برون‏گرایانه تلاش کرده‏‌اند برای نشان دادن ارزش معرفتی باورهای دینی به تبیین‏‌هایی کاملاً جدید و متفاوت از گذشته برسند. نمونه‏‌ای از این نظریه‌‏پردازی‏‌ها را می‌‏توان در آثار دو فیلسوف برجسته دین، آلوین پلنتینگا و ویلیام پی. آلستن مشاهده کرد. در این کتاب، ابتدا برای آشنایی با برون‏گرایی، دیدگاه آلوین گلدمن، یک چهره شاخص در این زمینه، تشریح و سپس نحوه کاربرد برون‏گرایی در دفاع از عقلانیت باور دینی با شرح دیدگاه‏‌های پلنتینگا و آلستن نشان داده می‌‏شود. در خاتمه به اندیشه علم حضوری به عنوان یکی از راهکارهای مطرح برای حل مسئله اشاره می‏‌گردد.

فصل اول: اعتمادپذیری شیوه تولید باور دینی با نظر به اعتمادگرایی آلوین گلدمن
فصل دوم: کفایت مبنای باور دینی بر اساس دیدگاه ویلیام آلستن
فصل سوم: تضمین باور دینی بر اساس دیدگاه آلوین پلنتینگا
فصل چهارم: جمع‌بندی
کتابنامه

کتاب حاضر به عنوان کتاب مبنایی برای دانشجویان رشته‌های فلسفه غرب، فلسفه اسلامی و فلسفه دین تدوین شده است. امید است علاوه بر جامعه دانشگاهی، سایر علاقه‌مندان نیز از آن بهره‌مند شوند.